10 daagse bikersdream 2025

start op alle dagen vanaf 17 mei 2025

routekaart Noorwegenreis

Trolstigen, Aurland, Sognefjell etc. in 10 dagen

Wie weinig tijd heeft maar wel graag Noorwegen wil zien vanaf de motor, heeft hier de juiste reis. Flinke dagtochten waar je effectief 4 tot 5 uur over doet (ca 300 km per dag) op veelal zeer rustige wegen. Bomvol bekende en onbekende routes met bezienswaardigheden die je vanaf de motor kunt genieten.

De Trolstigen is bekend vanwege de steile bergwand waarin de weg is gebouwd. Geirangerfjord en de Atlantic Road zijn regelmatig in motorbladen genoemd als "must see". Maar het meeste zult u genieten van de natuur, de stilte op de Sognefjell en de Valdresflyawegen en niet te vergeten de Aurlandsvegen.

Prachtige ritten, prima hotels inclusief diner en een buitenhut plus maaltijden op beide boottransfers.

Reissom 2025

motorrijder * halfpension € 1.895,=
passagier ** halfpension € 1.695,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 350,=

In de reissom inbegrepen

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 7 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 9 x ontbijt buffet
  • 7 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Diners in Molde
  • tol op wegen, bruggen en tunnels (motoren vrij)

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start  in de namiddag (Stena Line 17.45 uur) in het Duitse Kiel. U slaapt in een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

Start met Kiel - Göteborg
Lillestrom Thon Hotel

dag 2

Vanaf 07.30 uur kunt u aanschuiven aan bij het ontbijtbuffet. Circa 09.45 uur rijdt u aan land om te starten met uw eerste dagtocht.

De stad bent u al snel uit via 16 km autoweg en uw eerste veerpontje over een kanaal is gratis. Er volgt een mooie rit over de eilanden Tjörn en Orust, die verbonden zijn met enorm hoge bruggen. Dan kruist u de E6 voor een rit over binnenwegen naar de Noorse grens. De onbemande grenspost valt nauwelijks op.

Halden is het eerste Noorse stadje waar u door rijdt, gevolgd door Rakkestad en Mysen.  Landerijen en bossen wisselen elkaar af in het glooiende landschap. Via een heerlijk bochtige weg bereikt u Lillestrøm. Het luxe 4 sterren hotel heeft eigen parkeerplaatsen.

dag 3

Langs het enorme Randsfjorden naar Fagernes. Dan de prachtige Veldresflya op, een hoge bergweg door een onbewoond ruig terrein. Enorme panorama's over de vlaktes. U kunt uw eerste staafkerkje zien en aan wilde rivieren geen gebrek. Slapen doet u in het volledig gerenoveerde Thon Hotel in Otta.

IMG_8469 (002)
20220903_100902

dag 4

Van Otta naar Dombas neemt u de boerenweggetjes halfhoog in de bergen, parallel aan de E6. Vanaf Dombas naar Andalsnes volgt u de hoofdweg. Daarna rond meerdere fjorden, door een tunnel en over een brug naar het eiland van bestemming. U overnacht in het centrum van Molde. Het diner is hier niet inclusief. Er zijn voldoende restaurantjes en eettentjes op loopafstand van het  hotel. Het gezellige winkelcentrum ligt voor de deur, evenals de waterkant.

dag 5

De rondrit vanuit Molde gaat over zes eilanden.

Eerst een rit langs fjord en de atlantische oceaan, gevold door de beroemde Atlantic Road, met de beroemde kromme brug. Na deze ingenieus aangelegde route rijdt u langs de fjordoevers naar een historisch houten kerkje met schitteren interieur. Via de stad Kristiansund en enkele eilanden voert de route terug naar Molde.

Lofotenreis
Hardangervidda

dag 6

Van Molde naar Grotli is 270 km, maar kan ook met 90 worden ingekort door de route af te snijden. Dat doet u bijvoorbeeld om meer tijd te hebben voor de beroemde Trolstigen, de Gubrandsjuvet en uiteraard aansluiten de route via Geiranger.

Eindpunt is het geïsoleerd staande hotel in Grotli. Op het laatst kunt u nog een mooie omweg maken via de gamle Strynefjelsvegen. Een prachtige natuurrit waar je droog weer bij nodig hebt, want het is deels onverhard.

motorreis Noorwegen begin juni

Dag 7

Van Grotli naar Leikanger is een vrij korte rit. In Lom kunt u de staafkerk bekijken, een openluchtmuseum inwandelen of wat souvenirs inslaan en uiteraard een eerste koffiestop inlassen.

Daarna volgt na een lange aanloop door een dal de prachtige rit over de Sognefjellveien, de hoogste doorgaande weg in Noorwegen. Tot midden juni ligt hier nog flink wat sneeuw langs de weg en drijven ijsschotsen in de meertjes. Bij mooi weer zult u meermaals stoppen om al dit natuurgeweld in u op te nemen.

De afdaling is veel spannender dan de beklimming en kent mooie bochten. Bij Turtagroo gaat de rit van 210 km rechtdoor, maar op verzoek kunt u ook een leuke omweg maken van 60 km via de tolweg naar Ardal. U mist dan wel de smalle weg langs het Lustrafjord en het mooie Urnes staafkerkje.

Sogndal is een gezellig toeristisch plaatsje waar nog een laatste stop gemaakt jan worden en eventuurl de tank kan worden bijgevuld. Ruim 20 km verderop staat uw luxe fjordhotel.

 

 

 

Dag 8

Van Leikanger terug via Sogndal en door naar Laerdal. Daar begint u aan de toeristische route over de Aurlandsfjell. In de vrij smalle en bochtige beklimming wordt u vergezeld door een wilde rivier vol stroomversnellingen en watervalletjes. Boven aangekomen op de hoogvlakte heeft u enorme panorama's op de omliggende gebergtes.

De afdaling is vrij snel en mooi om te rijden. Onverwacht opent zich een uitzicht op het Aurlandfjord. Bij de Parkeerplaats Stegastein is een soort schans buiten de berg aangelegd voor een nóg spectaculairder uitzicht.

Van Aurland naar Hol wordt u getracteerd op een aantal spaghettitunnels.  Daarna een snelle route op een hoogvlakte vol bergmeren, een stukje hoofdweg via Geilo en door de bossen naar uw einbestemming Flå.

7-daagse Noorwegen rondreis via de Eemshaven
Kraanvogels

Dag 9

Van Fla naar Oslo is 117 km en gaat voornamelijk over de hoofdweg. U dient rond 12 uur in Oslo te zijn voor uw luxe cruise naar Duitsland. Na het inchecken kunt u over de railing hangen en genieten van de tocht tussen de eilanden door in het immense Oslofjord. Daarna even shoppen, een barretje bezoeken tot u kunt aanschuiven aan het Scandinavisch buffet.

Een mooiere afsluiting van een korte Noorwegenreis is er niet.

Dag 10

Na een nachtrust aan boord en een uitgebreid ontbijtbuffet kunt u rond 10 uur starten met uw thuisreis vanuit het Duitse Kiel.