7 daagse autoreis 2024

Op oneven dagen in mei augustus en september en op even dagen in juni en juli

 

7 daagse autoreis
Onze kortste autoreis heeft dag afstanden van circa 180 km. U rijdt per dag ongeveer 4 uren, waardoor u zeer relaxed kunt reizen. Veel pauzes om te fotograferen of te picknicken en de natuur te genieten.
De reis start met de boot van Emden naar Kristiansand. De eerste dag in Noorwegen rijdt u door bossen en langs meren in een lieflijk heuvellandschap. Het tweede deel van de route gaat langs het Nissermeer in de Telemark.
De volgende dag gaat het door bosrijk heuvellandschap naar de Hardangervidda met de hoge bergen. Bij Haukeli rijdt u het mooie en steeds veranderende Setesdal in. Het Solvgarden Hotel staat aan deze weg.
Vanuit Rysstad rijdt u over de Suleskarvegen door en ruig bergterrein. In de middag ziet u nog wat van de fjorden bij Stavanger en toert u door een deel van de Highlands.
In Stavanger kunt u vanaf uw hotel de historische havenstad te voet bezichtigen.
Vanuit Stavanger start u met een route door de "Noorse Highlands". Daarna via de boeiende weg 44 langs de kust naar het leuke stadje Flekkefjord. Vanuit uw hotel aan het water is een mooie wandeling langs het kanaal te maken.
De laatste dag in Noorwegen volgt u de zuidkust over een route via vissersdorpjes, haventjes etc. Deze rit van 150 km verveelt nooit. Rond 15.00 uur bent u in de haven om in te checken voor de terugreis.

Reissom 2024

Op basis van tweepersoons kamer/buitenhut

autorijder * halfpension € 1.850,=
passagier ** halfpension € 1.375,=
korting bestuurder bij vertrek voor 16/06 of na 31/08 € 300,=
korting passagier bij vertrek voor 16/06 of na 31/08 € 100,=
toeslag 1-pers. kamer/hut niet beschikbaar
Holland Norway Lines toeslag variabele opslag bij vollere boot en/of late boeking
*   auto tot 2.10 m. hoog en 5.00 m. lang
** kinderen van 3 tot 12 jaar € 170,00 korting
** kinderen van 12 tot 18 jaar € 126,00 korting

In de reissom inbegrepen

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 4 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 6 x ontbijt buffet
  • 6 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes of route op papier
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Binnenlandse ferry’s
  • tol op wegen, bruggen en tunnels
  • parkeergarage Stavanger (ca. 24 euro)

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start 's middags in Emden (17.00). U heeft u een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

buffet op de boot
Nissedal

dag 2

Om 10.45 uur ontschepen in Kristiansand. U heeft het ontbijbuffet dan al bezocht en genoten van uw ontbijt inclusief koffie, thee of een sapje. Voor u op pad kunt is het als snel 11.30 uur.

Via Vennesla verlaat u de "drukte" van de kuststreek. Het rustgevende bosrijke heuvellandschap met naaldbomen op een ondergrond van rendiermos straalt al echt Scandinavië uit. Meren, rotspartijen en rode boerderijen fleuren de route verder op, zodat het nooit saai wordt.  In Amli kunt voor het eerst u tanken en een koffiestop houden.

Verderop rijdt u langs het mooie Nissermeer, waar u heerlijke vergezichten heeft op de bergen aan overzijde. Het zeer comfortabele hotel Morgedal heeft staat bekend om de luxe en de heerlijke maaltijden. Een overdekt zwembad en een fitnesruimte zijn gratis toegankelijk.

 

 

dag 3

U vervolgt de hoofdweg langs het hotel 14 kilometer, voor u weer de bossen induikt. Bij Eidsborg even een stop bij het Eidsborg museum, waar een staafkerkje, enkele zeer oude boerderijgebouwen wedijveren met een tentoonstelling, kunst en andere bezienswaardigheden.

Op het Telemarkkanaal waar u vervolgens langs rijdt, ziet u wellicht één van de oeroude smalle boten. Varende museumstukken die speciaal ontworpen zijn om toeristen over het kanaal te vervoeren en door de smalle sluizen passen.  Dan de hoogte in over de Mo-Byrtevegen en de E134 naar de zuidrand van de Hardangervidda. Onderweg sturen we u nog over een soort veredeld fietspad langs de boerderijen.

Op weg naar Haukeli biedt het meer links van u schitterende panorama's. In Haukeli wonen de Sami in een tipi om hun waren aan de toerist te verkopen. Leuk om hier even rond te kijken.

Via het Setesdal daalt u heel langzaam af naar de rivier beneden in het dal. In Rysstad staat uw fijne Solvgarden hotel.

motorreis Noorwegen Rysstad
Nissedal

dag 4

Vanuit Rysstad rijdt u de Suleskarveien op. Deze bergweg gaat door zeer ruig berglandschap op ruim 1000 meter hoogte. Bergmeren, vergezichten en af en toe schapen op de weg, maar geen enkele horeca op dit traject.

Wie dat vooraf boekt, kan na 40 km. rechts af naar Lysebotn via de prachtige bochtenrijke afdaling naar het Lysefjord en dan met de boot 2 uur door het fjord naar Lauvvik. (ca € 25,= per auto)

Neemt u deze boot niet, dan loopt uw route nog even verder via de Sirdalsveien tot afslag Sandnes. Langs deze schitterende tolweg (6 euro per auto) stroomt een wilde rivier. Bij Byrkjedalstunet kunt u een lunch of koffiepauze inlassen.

De Ryfylkeveien volgt eerst het fjord en dan het merengebied. Bij Sandnes de snelweg op, omdat u anders een uur in het stadsverkeer komt te zitten. Het Bryggen hotel en parkeergarage vindt u in het oude historische stadscentrum van Stavanger. De namiddag of avond is een wandeling in deze wijk zeer aan te bevelen.

 

dag 5

Vanuit Stavanger even de E39 op om snel uit de drukte te komen. Een groter contrast binnen een paar kilometer vind je niet zo snel. Opeens rijdt u op smalle stille wegen door een lieflijk heuvellandschap. Voornamelijk gras en struiken en bezaaid met rotsblokken. Kleine meren, schapen op de weg en praktisch geen verkeer. U bent in de "Highlands" van zuid Noorwegen.

Aangekomen bij de zuidkust rijdt u op een rechte weg met zicht op de zee. Direct langs de weg liggen nog de tankversperringen uit WO 2. Verderop verandert het landschap weer in wat we Highlands noemen, nu met mooie doorkijkjes naar de oceaan.

Vanaf Egersund tot Flekkefjord schiet het goed op over de bredere weg 44. Kale geërodeerde rotsen vormen hier het landschap. Het Josingfjord is een leuke start van de mooie route die nog voor u ligt tot aan Flekkefjord. Uw eindpunt is het Maritim Fjordhotel, met de vreemd gesitueerde ingang achteraan op de parkeerplaats. Eenmaal binnen ziet u dat het goed is.

overig verkeer
Dam 2

Dag 6

De laatste rit in Noorwegen gaat verder langs de zuidkust. Een rit vol fjorden, vissersdorpjes, rode boothuizen en doorkijkjes op de zee. Met 150 km een vrij korte rit, omdat u om 15.00 uur in de haven moet zijn en u desondanks ook deze laatste dag rustig aan moet kunnen doen.

De bootreis verloopt uiteraard net zo als op de heenreis.

Dag 7

Na het ontbijt maakt u zich klaar om het schip te verlaten. De thuisrit rest nog als afsluiting van de reis .