7 daagse Noorwegen via Kiel en de Eemshaven

alleen met start op donderdag of zaterdag

7 daagse 2023 Kiel

Mooie spotgoedkope rondreis door zuidwest Noorwegen.

Deze rondreis start met de nachtboot vanuit de Eemshaven rechtstreeks naar Kristiansand in Noorwegen.  In de middag het schip verkennen, relaxen in een bar of op het dek. 's Avonds genieten van een Scandinavisch buffet, een show kijken en slapen in een buitenhut met eigen douche/wc. Een prachtige start van een reis vol variatie. Op de eerste dag in Noorwegen rijdt u al over de Suleskarvegen, één van de mooiste motorroutes in Noorwegen. U toert langs fjorden en door hooggebergte. Stopt bij watervallen, een gletsjer, staafkerken en de bijzondere sluizen in het Telemark kanaal. De terugreis gaat rechtstreeks van Kristiansand in Noorwegen naar de Eemshaven in Groningen.

Op zaterdagochtend start uw reis naar huis.

Verderop op deze pagina treft een gedetailleerd beschrijving van dag tot dag aan.

Reissom 2022

(inclusief € 7,50 boekingskosten per persoon)

motorrijder halfpension € 1.295,=
autorijder *** halfpension € 1.350,=
passagier ** halfpension € 1.195,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 275,=
korting bij boeken tot 31.12.22 € 25,=
* zijspan of aanhanger op aanvraag
** kinderen op aanvraag
*** auto tot 1.95 hoog en 4.70 lang

In de reissom inbegrepen

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 4 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 6 x ontbijt buffet
  • 6 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Binnenlandse ferry’s
  • tol op wegen, bruggen en tunnels

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start 's middags in de Eemshaven. De boot van de Holland Norway Lines vertrekt om 15.00 uur. Inschepen om 13.30. U heeft u een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

Holland Norway Lines
8 daagse Eemshavenreis

dag 2

Om 09.00 uur ontschepen in Kristiansand. U heeft het ontbijbuffet dan al bezocht en genoten van uw ontbijt inclusief koffie, thee of een sapje.

De reis gaat eerst langs de kust via smalle wegen, door schilderachtige dorpjes met de karakteristieke rode kleur. Af en toe enorme vergezichten tussen de eilanden door en dan plots weer op een bosweg in de heuvels.

U verlaat de kust en rijdt via Tonstad, langs de rivier de Sira. Dan draait u de Suleskarvegen op, één van de mooiste motorroutes in Zuid Noorwegen. Aan het eind van de weg even een stukje zuidwaarts naar het Solvgaarden Hotel.

 

dag 3

Noord door het brede Setesdal naar Haukeli. De Sami (Lappen) hebben daar hun Tipi opgeslagen en verkopen rendiervellen, geweien, koffiemokken en gedroogd vlees.

U volgt de zuidrand van de Hardangervidda. Even na Hara wacht de toeristische Roldalsvegen, een mooie bergroute zonder vrachtverkeer, want die raast verder door de tunnel.  Verderop stopt u uiteraard bij de Latefossen, een brede waterval direct naast de weg, die haar nevels over de weg verspreid.

Na Odda rijdt u langs het Sorfjord, waar de appelboomgaarden de route versieren. Aan de overkant bedekt een witte ijskap de bergen. De enorme hangbrug over het Eidfjord komt als een verrassing wanneer u de tunnel uitrijdt. Aan de overkant wacht een mooie rit langs de vertakkingen van fjorden naar Ulvik, waar uw hotel direct aan het water staat.

8 daagse Noorwegen via de Eemshaven
Gaularfjellet

dag 4

Vanuit het Ulvikfjord klimt de weg met hairpins de bergen in. De mooie groene Espenlandroute is een rustgevende start van uw dag. De mooie Skjervfossen nodigt uit voor een fotostop en korte wandeling. Na een bergpas met mooie afdaling neemt u de veer over het Sognefjord.

Na een mooie tocht langs het fjord beklimt u de Gaularfjellet middels een serie ruime hairpins. Boven op de parkeerplaats kunt u terugkijken op de route die u net heeft afgelegd. Via bossen, bergen en meren bereikt u het comfortabele Skei hotel.

 

dag 5

Vanuit Skei is het maar 20 km naar de eerste stop. De Boyabreen is één van de vele gletsjertongen die van het gigantisch grote massief af komt. Als u geluk heeft vallen er ijsbrokken in het meer onderaan de gletsjer. Via een parallelweg naar Sogndal, een leuk stadje om wat rond te kijken en een koffie of lunchpauze in te lassen.

Verderop met de pont over het Sognefjord, om te starten met de prachtige Aurlandvegen. Een beklimming langs een wilde bergstroom, een oversteek over een hoogvlakte en dan plotseling ongekend mooie uitzichten op fjorden. In de afdaling is een mooie stellage gebouwd om de ultieme foto te maken. (Stegastein)

Aurland is een leuke stopplaats en het verderop gelegen Flam is een toeristische mierenhoop, waar scheepsladingen toeristen vanuit de Cruiseschepen overstappen in de Flambanen.

De beklimming vanuit het dal naar de hoogvlakte is veel spectaculairder. De bochtige weg slingert door tunnels met 360 graden bochten in de berg om hoogte te winnen. Een ontspannen rit langs glasheldere meren met zicht op gletsjers volgt. Af en toe een leuk kerkje of een husfliden kraampje maakt deze rit compleet. Van Hol naar Geilo op weg 7 is minder interessant, maar het is wel de enige manier om uw hotel in Geilo te bereiken.

 

Zuid Noorwegen
Telemarkkanaal

Dag 6

Vanuit Geilo klimt u meteen omhoog naar de skigebieden, een steppeachtig landschap met lage boompjes en struiken maar vooral met zomerhuisjes.  De Tinnsvegen over het Immingfjell is daarna een verademing. Prachtige vergezichten over het stuwmeer, een stuk maanlandschap vol rondgestrooide rotsblokken en daarna een afdaling langs een rivier vol picknickplekken op de gladde stenen.

Langs het Tinnsjo en de Gausta, waar het zelfs in de zomer kan sneeuwen. Aanbeland op de E134 nog even stoppen bij de Heddal staafkerk, die zeker de moeite waard is.

Mooie afsluiting van de dag is een rit langs het Telemarkkanaal, waar de bijzondere sluiscomplexen een toeristische attractie zijn. Het eindpunt van vandaag is het Straand Hotel in Vradal.

Dag 7

De laatste rit in Noorwegen start langs de oevers van het Nisser meer. U volgt weg 41 nog een hele tijden via wat binnenwegen bereikt u de haven in Kristiansand.

Net als op de heenreis start rond 13.30 het inschepen. De boot vertrekt om 15.00 uur.

7-daagse Noorwegen rondreis via de Eemshaven

Dag 8

Na het ontbijt maakt u zich klaar om het schip te verlaten. Om 09.00 wordt aangelegd. Een half uur later rijdt u van boord huiswaarts.