Reacties van reizigers in 2023/24

Beste Geert,

Bedankt dat je ons hebt laten kennismaken met dit geweldige land!

We hebben op de motor veel van de Alpen gezien, zijn IJsland rondgetoerd, hebben het een en ander in Engeland gezien en zijn tweemaal Schotland rond geweest. Maar dit was van de boven categorie.

Geschiedenis: Vorig jaar september (2023) zou een “rondje” Noorwegen ons laatste kunststukje op de motor worden. Helaas ging een paar  dagen voor vertrek HNL failliet. Flink de “pest” in natuurlijk en dit gegeven moest even bezinken. Door Geert leidde dit gelukkig niet tot financiële schade.

Dit jaar hebben wij ons voor de herkansing toch maar weer bij Geert gemeld, maar werd door omstandigheden in plaats van de motor voor de auto gekozen. Het credo was: “beter zonder motor dan helemaal niet”, en daar hebben we geen spijt van.

De reis telde 15 dagen maar we hadden er zo nog 15 bij aan kunnen plakken. Twee dagen met wat regen en dat was al het “slechte” weer dat we hebben gehad. Dat de Trollstigen was afgesloten was niet eens erg want als dat net zo’n kermis is als de Stelvio is geworden, dan hebben we niets gemist.

Dat één accommodatie niet van de complete overeenkomst op de hoogte was heeft Geert nadien netjes opgelost.

Op één na hebben we alle motorroutes ook met de auto genomen, en dat kwam nog mooi uit ook want de alternatieve tunnel bleek afgesloten en daardoor kwamen we in een begeleide stoet terecht die ons dwars door de bergen met de smalste weggetjes ooit leidde. Mooier kon het niet.

Alle accommodaties waren meer dan voldoende maar toch springen er nog twee boven uit. De chef kok van het hotel in Rysstadt verricht wonderen en het hotel in Grotli heeft een bijzondere geschiedenis, ligt op een fantastische locatie en wordt geleid door een stel enthousiaste jonge mensen.

Er is nog een persoon die een bijzondere vermelding verdient: de gids van het Urnes Stavkyrkje. Vol enthousiasme  en kennis van de geschiedenis geeft hij zeer veel waardevolle informatie. Dat hij daarnaast ook nog kenner en fan van de Noordse muziek is speelt natuurlijk ook mee. Dat we daarna maar net met de laatste overtocht (18.00!) van Urnes naar Solvorn mee konden is een gelukje geweest.

Dick & Riek

IMG_20240625_132940_HDR

Hallo Geert

Wilde je nog even laten weten dat ik ontzettend heb genoten van mijn reis naar Noorwegen Routes waren mooi en de hotels prima Terug reis verliep ietsje anders maar zonder problemen geregeld Rest me nog je succes te wensen met de onvoorziene werkzaamheden veroorzaakt door het failliet van HNL

Groet Hans

Missing an image

Please go in shortcode settings and add an image

Beste Geert Sikkens,

Het is nog steeds erg jammer dat onze reis naar Noorwegen niet door kon gaan. Hopelijk heb je alles kunnen regelen voor andere reizigers. Maar, wat een super service dat onze groep de totale reissom zo snel terug heeft gehad.

Omdat Noorwegen niet doorging hebben de overgebleven (14) motorrijders een weekje Zwarte Woud kunnen boeken. Net als in Nederland was het lekker warm weer met hoogzomerse temperaturen. In september, met 28 graden, op de motor toeren……dat gebeurt niet zó vaak.

Tijdens ons motor tripje hebben we het nog diverse keren over Noorwegen gehad en over de fijne en vlotte afwikkeling. Je hebt er niets aan ….. maar van de volledige groep krijg je een hele dikke pluim!

Henny

Hoi Geert

Hulde aan het organisatie en improvisatie vermogen van Geert. Onze groepsreis bestond oorspronkelijk uit 20 personen. Wij (2 pers) waren een paar dagen eerder naar Noorwegen gegaan. De overige 18 personen zouden later komen. Echter de groep kwam niet, want de ferry Emden-Kristiandsand was ineens failliet en onze terugreis via Kristiansand-Emden ging dus ook niet door.

Geert heeft de reis ff snel aangepast en meerdere mogelijkheden geboden. Al met al hebben we met z’n tweeën een fantastische reis gehad, met goede hotels – prima geregeld - lekker gegeten etc.

Bedankt voor de snelle aanpassing m.b.t. onze terugreis.

Groetjes,  Hans en Engeline

Hoi.

We wilden even laten weten dat het een fantastische week was. Wat een mooi land en mooie wegen die we tegenkwamen. We hadden op de laatste dag na lekker droog weer, terwijl er veel motorrijders waren waar we mee gesproken hebben die alleen maar regen hadden.

Dus geluk gehad. De hotels zijn ook top.  Bedankt voor de reis en ik verwacht dat we weer gaan.

Groet Kees en Geke

(7-daagse reis. foto toegevoegd door Vikingreizen)

zuidkust Noorwegen (foto Obelink)
Schakel

Beste Geert,

Hierbij een kleine review van onze reis:

Wat hebben wij een prachtige reis door Noorwegen gehad! Een mooie bootreis met de Romantika en vervolgens vanaf Kristiansand langs de geweldige zuidkust richting Stavanger gereden. Flekkefjord is zeker een aanrader, wat een plek! Maar we hadden dan ook onverwacht mooi weer op dit stuk. Van Stavanger (fijne stad om te verblijven), via Rysstad weer terug naar Kristiansand, via een route met allemaal watervallen. We verbleven de hele reis in fijne hotels en hoewel in Rysstad wat minder te doen was, maakte het restaurant in het hotel heel veel goed!

We hebben genoten, alles was uitstekend geregeld. Ook hadden wij weinig last van storm Hans: één dag flinke regen en de bootreis terug was iets wilder. We waren precies op tijd.

Vriendelijke groet,

Regina

Beste Geert,

We zijn alweer enkele weken terug  van onze 15 daagse rondreis (25-06 t/m 09-07).  De gehele reis is uitstekend geregeld en is ons prima bevallen.  De bootverbinding Emden – Kristiansand is erg goed , ook gezien de korte aanrijroute.

Verder zijn de routes in Noorwegen met gemiddeld 250 km goed te doen met voldoende tijd voor foto’s, pauzes enz.  De gekozen hotels voldeden ook prima. Ook brengen de routes  je op de meest mooie plekjes, met soms verrassende elementen. Kortom een zeer geslaagde vakantie, mede door het leuke contact dat we hadden met de medereizigers die ook deze rondreis deden.

Met vriendelijke groet, Ton en Ivonne.

Woltman

Beste lezers,

Als motorvriendengroep ( 5 mannen bijna of net gepensioneerd) gaan we jaarlijks een aantal dagen op reis met onze motoren , meestal Duitsland of België. Deze zomer voor het eerst naar Noorwegen met de boot vanuit Emden, een 7-daagse reis georganiseerd door Vikingreizen.

Wat een schitterend land, rustige en goede wegen en per dag een prima afstand, er was genoeg ruimte voor onze pauzes en om dingen te bekijken. De overtochten met de Romantika verliepen uitstekend, vriendelijk en behulpzame medewerkers, prima hut en zowel diner als ontbijt waren erg goed. Ook over de hotels en de diners geen op- of aanmerkingen.

Voor motorliefhebbers is Noorwegen een must. Prima wegen, weinig verkeer, schitterende uitzichten, voor elke motormuis goed te doen. Namens ons allen, veel dank aan Vikingreizen voor de perfecte organisatie.

Dit smaakt naar meer.         Henk, Jaap, Klaas, Lute en Wim

Hallo Geert

Wij zijn middels weer thuis van onze 15 daagse Noorwegen rondreis (25 juni tot 9 juli ) en dat met drie Piaggio’s MP3 (is goed te doen) en het was geweldig. Alles was perfect geregeld en de routes prima ook qua kilometers.(gem.250 km per dag)

Hotels waren voor ons (3 Personen op 1 kamer) prima geregeld goed van eten zowel ontbijt als diner.  Ook de tussentijdse overtochten met de ferries ging prima van je kenteken wordt een foto gemaakt en je kunt gelijk afrekenen.  Misschien een tip voor de rondrit in Morgedal stuur de route via Heddal daar staat de grootste staafkerk van Noorwegen deze is zeker het bezichtigen waard

Zowel op de heen als terugreis gaat het inschepen van Auto’s en Motoren om beurten dus dat gaat redelijk snel.

Geert de complimenten van ons voor deze fantastische 15 daagse rondreis.

Appie, Silvia en Jacqeline

MP3
De kerkjes in Heidal

Geachte heer Sikkens,

Onze reis zit erop, we zijn weer thuis. Voldaan, vol van indrukken en nog nagenietend. Alles is goed gegaan, laten we daar mee beginnen. Het weer was heel plezierig, de hotels , ontbijt en diners idem.

Over het algemeen hebben we uw heel duidelijke reisbeschrijving gevolgd. (Maar mijn man kon het hier en daar toch niet laten een eigen draai te geven aan de reis, vooral in de drie “extra” dagen).  Uw keuze van wegen en weggetjes paste erg goed bij onze stijl van reizen. Onze bewondering voor sommige vondsten. Leuke routes.  En we hebben ons verwonderd over de precieze km telling in het routeboek.

In de regel kwamen we weinig (buitenlandse) toeristen tegen. Maar de omgeving van Geiranger is op dat punt een verschrikking. Er lag een supergroot schip met 8000 man, overal bussen en mensen die midden op de weg selfies blijven maken. Het was een demo van de excessen van het massatoerisme. Leerzaam, maar Geiranger mag geschrapt worden.

Over de hotels: alle lof, vooral de lokaties.  Over de boot uit Emden: alles was perfect geregeld, een plezierige manier om in Noorwegen te komen.

We hebben geregeld uw naam genoemd met bewondering, respect en verbazing. Het land moet u wel heel na aan het hart liggen.

Met dank en vriendelijke groeten,

R. en W  (namen bij Vikingreizen bekend)

Hoi Geert,

Wij hebben genoten van deze motorreis. Was super mooi en alles goed geregeld. Prachtige routes. Landschap mooi, nog mooier, prachtig, indrukwekkend. Gewoon even stoppen en om je heen kijken. Sneeuw, ijs, fjorden. En heerlijk sturen. Vooral de laatste dag.

7 dagen in Noorwegen en maar 4 uren de regenkleding aan. En zelfs met regen is  motorrijden leuk.

Paar dingetjes: Heb de routes van eerste 2 dagen soms even aangepast, rij liever dóór een stad of dorp dan er langs. Gewoon even kijken. Maar da's ook persoonlijk. En we hebben Lindesness Fyr bezocht. Eerste dag is wat kort ivm laat van de boot, maar ach da  maar wat laat in hotel.

Die waterkrachtcentrale annex museum was ook mooi! En Marianne Bakery, lekker. Al met al, prachtig weggeweest. Dank. Volgend jaar zuid Engeland is de bedoeling, maar wie weet nog eens een keer Noorwegen.

Groet, Paul en Annelies.

Van 13 juni t.e.m. 5 juli 2023 hebben wij een 23daagse autorondreis door Noorwegen gemaakt.

Het was voor ons de derde keer dat we dit prachtig land bezochten. Het was echter de eerste keer heen- en terug met de veerboot van Emden naar Kristiansand. Dit is ons goed bevallen. Vandaar ging de reis noordwaarts richting de Noordkaap. Een schitterende trip.

Vervolgens kwamen we langs de prachtige Lofoten en namen de fraaie kustweg Fv17 naar het zuiden van Noorwegen. Gedurende onze reis hadden we zonnig weer en daardoor zagen we Noorwegen op haar allermooist. Mede ook door de bloeiende pracht van voorjaarsbloemen, die we overal onderweg wel zagen.

De hotels waren prima. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. De routes waren goed te doen en de wegen over het algemeen goed berijdbaar. Onze reis kende vele indrukken en hoogtepunten. Qua omgeving afwisselend en vaak overweldigend mooi! Kortom we hebben erg genoten van deze lange mooie rondreis.

We willen dhr. G. Sikkens heel hartelijk dankzeggen voor de goede organisatie en informatie.

Anne en Thea Dam.

Beste Geert,

Afgelopen maandag zijn wij teruggekeerd van onze 15-daagse autoreis na een nogal woelige terugreis met windkracht 6-8. Wij hadden op 2 dagen na prachtig weer -soms zelfs 30 graden-, de routes waren schitterend en de hotels over het algemeen prima. Hieronder nog wat gedetailleerde info.

De veerboot Hoewel het boarden redelijk traag verliep, was de boot verder redelijk op tijd en was op het eten niets aan te merken. Ruime keuze en lekker.

De hotels
Rysstad: Goede kamer, vriendelijke mensen en goed eten.
Norheimsund: Prachtig, deels historisch hotel. Kamers nieuw en goed. Avondmaal redelijk met een wat norse bediening.
Lavik: heel aardige mensen. Kamer ietwat klein. Bij het avondmaal waren aanpassingen mogelijk.
Skei: Prima groot hotel. Hier zaten ook 2 groepen in het hotel. Eten werd daardoor wat chaotisch.
Molde: Schitterend hotel met chaise longe, van waaruit je maar bleef genieten van een prachtig zicht.
Grotli: Prachtig historisch hotel met als enige nadeel een wat zwakke wifi, maar dat zal wel door de ligging komen.
Otta: weer een goed Thon hotel. Goede kamer en goed eten.
Geilo: Iets simpeler hotel. Buffet werd niet goed bijgehouden. Bediening heel vriendelijk.
Morgedal: Heel aangenaam en prettig hotel. Goede kamer en prima eten.

In veel hotels kon je koffie tappen in de hal of het restaurant.

De route’s

Zoals gezegd waren deze schitterend. Heel veel verschillende landschappen met oneindig veel te zien. Met de routebeschrijving konden we alles goed vinden. De meeste routes hadden we ook op onze navigatie ingevoerd. Soms was het iets teveel, zoals in Morgedal, waar wij in de richting van Fjagesund een optocht van zeker 100 old timer vrachtauto’s tegenkwamen. Dat schoot natuurlijk niet echt op, waarna we op het eind besloten iets af te steken.

Zoals aangegeven hebben we genoten van deze trip en misschien zullen wij in de toekomst nogmaals van jouw diensten gebruik maken

Heel erg bedankt.

Groeten van Nilsa en Peter

Egersund
IMG_3724

Hoi Geert,

De 7-daagse reis was fantastisch, het weer zat enorm mee maar vooral Noorwegen heeft ons erg verrast. De wegen zijn heerlijk, de omgeving is prachtig en het is relatief rustig qua verkeer. Een ideale combinatie voor een motorreis!

Bedankt en als het meezit tot volgend jaar!

Gr Jakko  (24.06.23)

Beste Geert,

We zijn nog aan het nagenieten van onze reis, (15 daagse) het was een super belevenis!

Thanx voor alles!

Groetjes, namens de hele groep!  (10 personen)

Jacqueline

Beste Geert ,

Eerst even een bedankje voor het uitstekende regelen van de hotels + eten !  (9-daagse reis)

We hebben genoten van de reis en de omgeving en zeker de routes die ons toch elke dag weer verraste hoe mooi dit land is !  Bedankt en we gaan je zeker aanbevelen !

 

Mvg Mike en Marc   (13.06.23)

Begin mei in zuid Noorwegen

Beste Geert

Wat een mooie reis was dit zeg.  (9-daagse)

Weer was top, hotels goed geregeld, diners en ontbijt waren goed verzorgt. Ook de variatie in de routes waren goed.

Kortom we hebben genoten. overtocht via Emden ging overigens prima

Bedankt 😀 Groet Edwin en Peter    (12.06.23)

20230502_100347

Hallo Geert,  (05.05.2023)

Voor ons kwam eind april het beste uit om met de motor een 7-daagse rondreis door Noorwegen te maken. Na wat grasduinen op internet bleek een reis boeken bij Vikingreizen de beste optie. En achteraf zou blijken dat het een hele goede keuze was. Alles (hotels, eten en routes) was perfect geregeld, maar over één ding heb je niets te zeggen: het weer. De tweede dag moesten wij door hevige sneeuwval onze rondreis afbreken. En dan is het erg fijn als je terug kan vallen op Vikingreizen. Geert dacht met ons mee, regelde hotels en stuurde ons alternatieve routes. Zo fijn dat we dat niet zelf hoefden uit te zoeken en te regelen  Chapeau Geert.

Ondanks dat we niet de hele route hebben kunnen rijden hebben was de reis onvergetelijk. Wat is Noorwegen toch een mooi land. We komen zeker nog een keer terug om onze rondreis af te maken. En dat mag Vikingreizen weer voor ons regelen.

Groeten van Piet en Ton.

Coen 1

Beste Geert,  (19.06.23)   bericht ingekort.

Ook als alleenreizende is Noorwegen zeer de moeite waard gebleken. Uiteraard had ik afgelopen week dan ook wel topweer met temperaturen rond de 22/24 graden. Emden als vertrekhaven is prima bereikbaar vanuit Nederland De overtocht verliep erg soepel. Prima gegeten en gedronken aan boord. Cabines zijn ook helemaal in orde.

Hotels waren van goede kwaliteit, en al was ik in Geilo de enige gast in hun restaurant, werd er toch gezorgd dat ik een maaltijd geserveerd kreeg.

De wegen waren over het algemeen van topniveau. En als Alpenganger valt het ontbreken van andere weggebruikers gelijk op. Doordat de meeste routes over de we wat grotere verkeersluwe wegen lopen, is ook goed te begrijpen dat je hier meer Choppers e.d. tegenkomt. Door het vloeiende karakter van de bochten in deze wegen, hebben zij geen enkele moeite om hier met een beperkte grondspeling ook lekker door de bochten te rijden.

Door de lengte van de routes is er ook geen haast, en veel tijd om hier en daar een foto te maken, of koffie te drinken. Noorwegen leent zich goed voor de motorrijder die er een wat gemoedelijker tempo op nahoudt. Voor de sportieve rijders zijn de risico's hoger i.v.m. lasercontroles, vooral rond de grote steden.

Nogmaals dank Geert.   Ik kan het iedereen aanraden.

Met vriendelijke groeten,

Coen

Latefossen
IMG_3757

Hallo Geert,  (09.05.2023)

Geert,

We zijn veilig thuisgekomen na een schitterend avontuur. Prachtig weer en een zeer mooie natuur.

De hotels waren een topper en alles zeer goed georganiseerd. Voor herhaling vatbaar.

Bedankt 🙏

Kurt, Louis, Koen en Jeroen

Reacties en foto's uit 2022

20230502_100347

Beste Vikingreizen,  (Noordkaapreis)

Het is al een paar weken geleden dat we terug zijn van een fantastische motorreis door Noorwegen. We willen jullie hier graag voor bedanken! Onze complimenten voor hoe de reis is opgezet! Goede afstanden, variërende routes, mooie hotels en lekker eten!
Wie weet tot een volgende keer.

Groet,
Johan en Emmie

Dag mijnheer Sikkens,

Ik schrijf u een beetje laat, maar we willen nog laten weten dat we een prachtige vakantie hebben gehad. Alles was perfect geregeld, boot, hotels maar ook vooral de route. Iedere dag zeiden we wel een keer tegen elkaar, dat heeft Geert mooi uitgezocht. We waren er nog nooit geweest, wel in Denemarken en Zweden. Wat een prachtig gevarieerd land. Het waren soms spannende autotochten met klimmen, afdalen en smalle wegen. Maar gelukkig hebben we op ca 1,5 dag na mooi weer gehad. De ene dag 6 graden boven op een berg in de sneeuw, de volgende dag 21 graden, strak blauwe lucht aan de Atlantic Road.

Op de boot hadden we zowel heen als terug prachtig weer zonder golven haha. Dat scheelt toch behoorlijk voor de eetlust. Want ook dat was allemaal super.

Toen we de route van je kregen schrokken we wel even van de vele kilometers die we dagelijks moesten rijden, maar ook dat viel mee omdat er zoveel te zien en te beleven was. Zelfs bij de “rustdagen” hebben we de routes gereden.  Met vriendelijke groet,

Wim en Dicky

top sfeerplaatje

Hoi Geert, Wij willen je bedanken voor de prachtige reis die wij hebben mogen maken onder jouw begeleiding. Alles was top verzorgd, routes waren prachtig, de hotels waren allemaal netjes en met ruime keuze en goed eten. We hebben op de boot ook mensen gesproken die via jou geboekt hebben, ook die waren vol lof, je doet blijkbaar iets goeds 😉

Groeten mede namens Maria en Helmich,

Marina en Martijn

Sorfjord tussen Odda en Ulvik[46544]

Goedemorgen Geert,

Wat een fijne routes hebben we gereden en ook de hotels waren prima. We hebben veel mooi weer gehad. Dank je voor deze reis! Met vriendelijke groeten,

Evelyn & Torunn

14 daagse Noorwegen

Goedemorgen Geert,

Lars en ik willen je  hierbij bedanken voor een hele mooie week in Noorwegen. De routes waren echt super en we hadden natuurlijk ook wel geluk met het weer (behalve 1 dag dan). We hebben echt van alles genoten en waren heel blij dat we de laatste nacht nog in een goed hotel hebben kunnen overnachten en niet in een appartementje ergens boven een winkel. Nogmaals bedankt voor alles en we zullen je zeker bij vrienden en kennissen aanprijzen.

Fijne dag, met vriendelijke groet, Edwin

IMG_20220624_110814455_HDR

Wauwww Geert, Wat is het een waanzinnig reis zeg.....nu al!!!

Gr Helmich, Martijn, Marina en Bianca    (na 4 dagen van de 15-daagse ontvangen)

Ja, we hebben er van genoten, Geert. Alles was perfect geregeld en mooie routes.

De betalingen op de veerboten is gewijzigd, ze scannen je nummerbord en de rekening krijg je thuis. Als je jezelf aanmeldt bij de organisatie hoef je geen opslag te betalen. Misschien iets om te vermelden in de info.

Kortom , een prachtige reis , bedankt namens ons drieën.

Goedemorgen Geert,

Bedankt voor de fantastische reis. We hebben gelukkig bijna alleen maar mooi weer gehad met heerlijke temperaturen om motor te rijden. De routes waren echt geweldig goed en konden zonder enig probleem op onze Garmin navigatie gebruikt worden. De hotels waren allemaal prima. Bij het Thon hotel in Al, hadden ze alleen maar Spaghetti Bolognese, daar zijn noren niet zo goed in blijkbaar. Het ontbijt daarentegen was perfect.

Bij het hotel in Oslo was wat onduidelijkheid over het parkeren, we hebben onder het hotel geparkeerd en met een plakbandje van het hotel ons bewijs op de ruit geplakt. De mensen in het hotel konden ons niet goed uitleggen hoe het e.e.a. gedaan moest worden, hoewel ze echt super hulpvaardig waren. Verder was alles echt perfect, met goed eten en echt overal heel hulpvaardige mensen. Wij hebben een fantastische vakantie gehad. Bedankt voor alles.

Met vriendelijke groet,

Han en Marjolijne

Hoewel we al weer effe thuis zijn is het de hoogste tijd om wat van ons te laten horen over onze 15 daagse Zuid Noorwegenreis via de Eemshaven. Daar kan ik kort over zijn:  Fantastisch!   Alles perfect voor mekaar, routes dik in orde, de hotels waren super, we zijn echt niets tekort gekomen.

Paar kleine dingetjes hou je toch maar daar kun jij 1,2,3 ook niks aan doen:  de boot ging op de heenreis behoorlijk tekeer i.v.m harde wind en hoge golven. Bij 1 Hotel was het restaurant gesloten op de zondag zodat we in het dorp moesten eten bij een luxe snackbar met 1 gangetje maar dat werd later ook weer gladgestreken in het hotel (we kregen een groot glas bier van 14,5 euro!) En het weer zat soms niet helemaal mee (maar dat weet je van te voren). De Trolstigen was gesloten wegens een aardverschuiving, het is zoals het is. Er stonden op andere dagen geweldige uitzichten tegenover. Kortom: het is ons uitstekend bevallen, ik sluit het niet uit dat ik nog eens die kant op gaat met jou (Lofoten b.v.)

Harstikke bedankt voor een hele beste vakantie!

Groeten van: René, Emiel. Co, Jaap en Wim

Beste Geert,

Allereerst zijn we erg tevreden over de afhandeling van onze vragen en opmerkingen en de afhandeling van een fout in de vouchers van Molde. Over all hebben we veel gezien en gedaan en een goede indruk gekregen van het land en de bewoners. Inderdaad een land waar je tot rust kunt komen.

De ritbeschrijvingen zijn heel behulpzaam en meestal klopten ze als een bus. Een enkele keer raakten we de route kwijt. De ritten zijn soms te lang zodat je nauwelijks tijd hebt om eens wat anders te doen, zoals shoppen of een andere activiteit zoals fietsen, zwemmen en bootje varen. Dat is soms jammer. Ook al lijkt 300 km rijden per dag niet lang, veel wegen laten slechts een snelheid van 60-70 km per uur toe en dan wordt het toch wel een lange autorit, zeker als er ook nog stremmingen zijn of een reisbus op een smalle bergpas. We pleiten er dan ook voor om hier en daar een alternatieve, snellere route op te geven.

Met vriendelijke groet

Louis & Karenza, Hadassa en Sacha

Beste Geert,

Het was werkelijk een fantastische reis. We hebben het ook erg getroffen met het weer! Dank voor het regelen! We kijken er met heel veel plezier op terug. Nog een tip voor overtocht: ze laten de motoren pas als laatste aan boord gaan. Zowel heen als terug. Het heeft geen zin om vroeg aanwezig te zijn. Zeker niet met regen of veel zon.

Groet Frank  (Noordkaapreis)

Dag Geert Sikkens,

Hierbij wil ik een review achterlaten betreffende een prachtige reis '18 dagen Lofoten Noorwegen'. Mijn eerste (motor-)reis naar Noorwegen, via Vikingreizen, was indrukwekkend en fantastisch ! Op zoek naar een compleet georganiseerde reis kwam ik vrij snel bij Vikingreizen, prachtige reizen en goede afstemming vooraf. De reis in Noorwegen was prima georganiseerd, de ferries, de hotels en de routes, voor mijn in gpx-formaat. Vooral de routes, waaronder de vele 'kruip-door, 'sluip-door'-wegen, gaven mij een mooie indruk van dit bijzonder mooie land Noorwegen. Rijden in prachtige natuur, heel weinig verkeer, soms regen, relaxed rijden ( met cruise-control ) en routes die allemaal afgestemd zijn op een dag rijden.  Ja, ik heb genoten van 3 weken prachtig avontuur in zeer mooi land. Een aanrader.

Geert, bedankt !  Met motorgroeten,  Wil  (Lofotenreis)

Hoi Geert,

We hebben genoten van onze reis naar Noorwegen. Alles liep op rolletjes. Perfect georganiseerd. We waren vooral zeer tevreden over jouw GPS routes die wij in onze Tomtom hebben geladen. Daardoor hebben we met groot gemak de mooie tochten gereden. Geen enkele keer was de weg met de auto niet te doen en we zijn op plekken geweest die we niet zo gauw zouden hebben gevonden of gedaan. Bedankt ervoor.

Herman en Ineke (14-daagse)

(uitgebreide Lofotenreis)  Goedemiddag  meneer Sikkens, we zijn weer thuis. Ik wil u nog even vertellen dat we een fantastische vakantie hebben gehad met super goed weer. Het was zelfs een aantal dagen 30 graden, eigenlijk  wat te warm. Wat is het toch een prachtig en relaxt land. Alles is daar mooi. Dank u wel voor het maken van deze reis.

Groeten Koos en José

Hoi Geert , even weer een berichtje van ons nu van uit  Vradal . Vandaag een bijzonder mooie zeer afwisselende reisdag . Tot dusverre is het een zeer goed georganiseerde reis Geert . Zeer goede reis beschrijving hebben we ervaren  . Was voor Greetje geen enkel probleem en op jouw advies de dag teller iedere dag weer op nul vergemakkelijkt het zeer zeker . De fjorden waren voor ons totaal nieuw maar wel heel indrukwekkend.  De vele tunnels zullen nooit mijn hobby worden . Ik vind dat er snel in gereden wordt . En de hotels waren stuk voor stuk gemakkelijk te vinden en worden door ons als erg luxe beoordeeld en uitstekende buffet maaltijden . Over de routes die jij hebt samen  gesteld zijn wij vol lof . Vr groet Jaap en Greetje

Beste Geert,    (bericht ingekort)

We zijn weer terug van een prima vakantie! De routes zijn mooi en ook voor een Tesla prima te doen. Het wemelt van de superchargers, wat uitstekend werkt. Het laatste hotel was wel erg gedateerd, maar wel functioneel. De badkamer  zo verouderd dat het bijna weer hip is (bruine bloemetjestegels)

Hoi , wij zijn nu onderweg met 7 daagse reis door Noorwegen , wat een fantastisch land heb je een voorstel voor volgend jaar 2023 week 24 of 25 ?

Goedenavond. We zijn terug in België van de 11 daagse Noorwegenreis.  Wat een geweldig mooie reis, fijne hotels en uitstekende routes. We hebben alle vier volop genoten. Bedankt voor de prima service.

 

Hallo Geert,

15-daagse

Wij wilde even laten weten dat de reis tot nu toe echt super is,  heel goed geregeld. Wat een prachtig land is Noorwegen. We genieten nog een weekje,  maar willen je dit alvast laten weten. Helaas zit het weer niet helemaal mee,  maar 2e week lijkt beter te worden,  maar desondanks een heerlijke vakantie..

Groetjes

 

*  Misschien verstandig in het reisverslag aangeven dat men pas vanaf 19.00 uur kan inschepen op de boot van Hirtshals naar Bergen op Voucher stond uiterlijk 19.00 uur wij waren er om 13.00 uurs middags en dachten dat we gewoon aan boord konden. De gate gaat om 19.00 uur open.

Neemt niet weg dat we een fantastisch georganiseerde reis hebben gemaakt met top hotels en 2 uitstekende appartementen, nogmaals onze dank daarvoor. bij een volgende reis naar Scandinavië zullen we zeker van jou reisbureau gebruik maken.

Beste Geert,

Was een prachtige week, goed geregeld . We gaan overleggen, wat betreft volgend jaar.

Goedemiddag Geert,  (Noordkaapreis)

Bert en ik hebben genoten van een fantastische reis. We zijn uitermate happy met de door jou samengestelde reis - routes, hotels en bezienswaardigheden- helemaal top. Niet te plannen maar heel bepalend was het uitermate goede weer wat we, op een enkel dagje regen na, hebben genoten.

Groet Willen en Bert

Geachte heer Sikkens,  (verkorte 15-daagse)

Gisteren zijn wij gezond en wel teruggekeerd van onze rondreis door Noorwegen.
Hartelijk dank voor Uw inspanningen. Alle afspraken klopten tot in de puntjes.

Sipke en Elske

Geert,  (verkort)

We zijn inmiddels weer terug. Reis is goed verlopen. Was een hele mooie toer, daar waren we het allemaal over eens. Ik wil je nog wel even updaten over de hotels etc. Strandfjordhotel in Ulvik was ook een mooi hotel. Ook het diner was goed. Hotel in Ustedalen in Geilo was matig. Bedden waren wel heel erg smal en ook erg kort. Diner was zeer matig. Er was een buffet met zeer vet varkensvlees. Laatste hotel in Rysstad was ook prima. Nette kamers, goede bedden en een goed diner.

Hutten aan boord waren ook niet al te groot. Smalle bedden. Verder was het aan boord wel OK. Ontbijt was overal wel goed. Bijgaand nog wat foto’s.  M.vr.gr.  Adrie

Hoi Geert, Wij willen je bedanken voor de prachtige reis die wij hebben mogen maken onder jouw begeleiding. Alles was top verzorgd, routes waren prachtig, de hotels waren allemaal netjes en met ruime keuze en goed eten. We hebben op de boot ook mensen gesproken die via jou geboekt hebben, ook die waren vol lof, je doet blijkbaar iets goeds 😉

Groeten mede namens Maria en Helmich,

Marina en Martijn

Goedemorgen Geert,

Lars en ik willen je  hierbij bedanken voor een hele mooie week in Noorwegen. De routes waren echt super en we hadden natuurlijk ook wel geluk met het weer (behalve 1 dag dan). We hebben echt van alles genoten en waren heel blij dat we de laatste nacht nog in een goed hotel hebben kunnen overnachten en niet in een appartementje ergens boven een winkel. Nogmaals bedankt voor alles en we zullen je zeker bij vrienden en kennissen aanprijzen.

Fijne dag, met vriendelijke groet, Edwin

Goedemorgen Geert,

Wat een fijne routes hebben we gereden en ook de hotels waren prima. We hebben veel mooi weer gehad. Dank je voor deze reis! Met vriendelijke groeten,

Evelyn & Torunn

Wauwww Geert, Wat is het een waanzinnig reis zeg.....nu al!!!

Gr Helmich, Martijn, Marina en Bianca    (na 4 dagen van de 15-daagse ontvangen)

Ja, we hebben er van genoten, Geert. Alles was perfect geregeld en mooie routes.

De betalingen op de veerboten is gewijzigd, ze scannen je nummerbord en de rekening krijg je thuis. Als je jezelf aanmeldt bij de organisatie hoef je geen opslag te betalen. Misschien iets om te vermelden in de info.

Kortom , een prachtige reis , bedankt namens ons drieën.

Goedemorgen Geert,

Bedankt voor de fantastische reis. We hebben gelukkig bijna alleen maar mooi weer gehad met heerlijke temperaturen om motor te rijden. De routes waren echt geweldig goed en konden zonder enig probleem op onze Garmin navigatie gebruikt worden. De hotels waren allemaal prima. Bij het Thon hotel in Al, hadden ze alleen maar Spaghetti Bolognese, daar zijn noren niet zo goed in blijkbaar. Het ontbijt daarentegen was perfect.

Bij het hotel in Oslo was wat onduidelijkheid over het parkeren, we hebben onder het hotel geparkeerd en met een plakbandje van het hotel ons bewijs op de ruit geplakt. De mensen in het hotel konden ons niet goed uitleggen hoe het e.e.a. gedaan moest worden, hoewel ze echt super hulpvaardig waren. Verder was alles echt perfect, met goed eten en echt overal heel hulpvaardige mensen. Wij hebben een fantastische vakantie gehad. Bedankt voor alles.

Met vriendelijke groet,

Han en Marjolijne

Hoewel we al weer effe thuis zijn is het de hoogste tijd om wat van ons te laten horen over onze 15 daagse Zuid Noorwegenreis via de Eemshaven. Daar kan ik kort over zijn:  Fantastisch!   Alles perfect voor mekaar, routes dik in orde, de hotels waren super, we zijn echt niets tekort gekomen.

Paar kleine dingetjes hou je toch maar daar kun jij 1,2,3 ook niks aan doen:  de boot ging op de heenreis behoorlijk tekeer i.v.m harde wind en hoge golven. Bij 1 Hotel was het restaurant gesloten op de zondag zodat we in het dorp moesten eten bij een luxe snackbar met 1 gangetje maar dat werd later ook weer gladgestreken in het hotel (we kregen een groot glas bier van 14,5 euro!) En het weer zat soms niet helemaal mee (maar dat weet je van te voren). De Trolstigen was gesloten wegens een aardverschuiving, het is zoals het is. Er stonden op andere dagen geweldige uitzichten tegenover. Kortom: het is ons uitstekend bevallen, ik sluit het niet uit dat ik nog eens die kant op gaat met jou (Lofoten b.v.)

Harstikke bedankt voor een hele beste vakantie!

Groeten van: René, Emiel. Co, Jaap en Wim

Beste Geert,

Allereerst zijn we erg tevreden over de afhandeling van onze vragen en opmerkingen en de afhandeling van een fout in de vouchers van Molde. Over all hebben we veel gezien en gedaan en een goede indruk gekregen van het land en de bewoners. Inderdaad een land waar je tot rust kunt komen.

De ritbeschrijvingen zijn heel behulpzaam en meestal klopten ze als een bus. Een enkele keer raakten we de route kwijt. De ritten zijn soms te lang zodat je nauwelijks tijd hebt om eens wat anders te doen, zoals shoppen of een andere activiteit zoals fietsen, zwemmen en bootje varen. Dat is soms jammer. Ook al lijkt 300 km rijden per dag niet lang, veel wegen laten slechts een snelheid van 60-70 km per uur toe en dan wordt het toch wel een lange autorit, zeker als er ook nog stremmingen zijn of een reisbus op een smalle bergpas. We pleiten er dan ook voor om hier en daar een alternatieve, snellere route op te geven.

Met vriendelijke groet

Louis & Karenza, Hadassa en Sacha

Beste Geert,

Het was werkelijk een fantastische reis. We hebben het ook erg getroffen met het weer! Dank voor het regelen! We kijken er met heel veel plezier op terug. Nog een tip voor overtocht: ze laten de motoren pas als laatste aan boord gaan. Zowel heen als terug. Het heeft geen zin om vroeg aanwezig te zijn. Zeker niet met regen of veel zon.

Groet Frank  (Noordkaapreis)

Dag Geert Sikkens,

Hierbij wil ik een review achterlaten betreffende een prachtige reis '18 dagen Lofoten Noorwegen'. Mijn eerste (motor-)reis naar Noorwegen, via Vikingreizen, was indrukwekkend en fantastisch ! Op zoek naar een compleet georganiseerde reis kwam ik vrij snel bij Vikingreizen, prachtige reizen en goede afstemming vooraf. De reis in Noorwegen was prima georganiseerd, de ferries, de hotels en de routes, voor mijn in gpx-formaat. Vooral de routes, waaronder de vele 'kruip-door, 'sluip-door'-wegen, gaven mij een mooie indruk van dit bijzonder mooie land Noorwegen. Rijden in prachtige natuur, heel weinig verkeer, soms regen, relaxed rijden ( met cruise-control ) en routes die allemaal afgestemd zijn op een dag rijden.  Ja, ik heb genoten van 3 weken prachtig avontuur in zeer mooi land. Een aanrader.

Geert, bedankt !  Met motorgroeten,  Wil  (Lofotenreis)

Hoi Geert,

We hebben genoten van onze reis naar Noorwegen. Alles liep op rolletjes. Perfect georganiseerd. We waren vooral zeer tevreden over jouw GPS routes die wij in onze Tomtom hebben geladen. Daardoor hebben we met groot gemak de mooie tochten gereden. Geen enkele keer was de weg met de auto niet te doen en we zijn op plekken geweest die we niet zo gauw zouden hebben gevonden of gedaan. Bedankt ervoor.

Herman en Ineke (14-daagse)

(uitgebreide Lofotenreis)  Goedemiddag  meneer Sikkens, we zijn weer thuis. Ik wil u nog even vertellen dat we een fantastische vakantie hebben gehad met super goed weer. Het was zelfs een aantal dagen 30 graden, eigenlijk  wat te warm. Wat is het toch een prachtig en relaxt land. Alles is daar mooi. Dank u wel voor het maken van deze reis.

Groeten Koos en José

Hoi Geert , even weer een berichtje van ons nu van uit  Vradal . Vandaag een bijzonder mooie zeer afwisselende reisdag . Tot dusverre is het een zeer goed georganiseerde reis Geert . Zeer goede reis beschrijving hebben we ervaren  . Was voor Greetje geen enkel probleem en op jouw advies de dag teller iedere dag weer op nul vergemakkelijkt het zeer zeker . De fjorden waren voor ons totaal nieuw maar wel heel indrukwekkend.  De vele tunnels zullen nooit mijn hobby worden . Ik vind dat er snel in gereden wordt . En de hotels waren stuk voor stuk gemakkelijk te vinden en worden door ons als erg luxe beoordeeld en uitstekende buffet maaltijden . Over de routes die jij hebt samen  gesteld zijn wij vol lof . Vr groet Jaap en Greetje

Beste Geert,    (bericht ingekort)

We zijn weer terug van een prima vakantie! De routes zijn mooi en ook voor een Tesla prima te doen. Het wemelt van de superchargers, wat uitstekend werkt. Het laatste hotel was wel erg gedateerd, maar wel functioneel. De badkamer  zo verouderd dat het bijna weer hip is (bruine bloemetjestegels)

Hoi , wij zijn nu onderweg met 7 daagse reis door Noorwegen , wat een fantastisch land heb je een voorstel voor volgend jaar 2023 week 24 of 25 ?

Goedenavond. We zijn terug in België van de 11 daagse Noorwegenreis.  Wat een geweldig mooie reis, fijne hotels en uitstekende routes. We hebben alle vier volop genoten. Bedankt voor de prima service.

 

Hallo Geert,

15-daagse

Wij wilde even laten weten dat de reis tot nu toe echt super is,  heel goed geregeld. Wat een prachtig land is Noorwegen. We genieten nog een weekje,  maar willen je dit alvast laten weten. Helaas zit het weer niet helemaal mee,  maar 2e week lijkt beter te worden,  maar desondanks een heerlijke vakantie..

Groetjes

 

*  Misschien verstandig in het reisverslag aangeven dat men pas vanaf 19.00 uur kan inschepen op de boot van Hirtshals naar Bergen op Voucher stond uiterlijk 19.00 uur wij waren er om 13.00 uurs middags en dachten dat we gewoon aan boord konden. De gate gaat om 19.00 uur open.

Neemt niet weg dat we een fantastisch georganiseerde reis hebben gemaakt met top hotels en 2 uitstekende appartementen, nogmaals onze dank daarvoor. bij een volgende reis naar Scandinavië zullen we zeker van jou reisbureau gebruik maken.

Beste Geert,

Was een prachtige week, goed geregeld . We gaan overleggen, wat betreft volgend jaar.

Goedemiddag Geert,  (Noordkaapreis)

Bert en ik hebben genoten van een fantastische reis. We zijn uitermate happy met de door jou samengestelde reis - routes, hotels en bezienswaardigheden- helemaal top. Niet te plannen maar heel bepalend was het uitermate goede weer wat we, op een enkel dagje regen na, hebben genoten.

Groet Willen en Bert

Geachte heer Sikkens,  (verkorte 15-daagse)

Gisteren zijn wij gezond en wel teruggekeerd van onze rondreis door Noorwegen.
Hartelijk dank voor Uw inspanningen. Alle afspraken klopten tot in de puntjes.

Sipke en Elske

Geert,  (verkort)

We zijn inmiddels weer terug. Reis is goed verlopen. Was een hele mooie toer, daar waren we het allemaal over eens. Ik wil je nog wel even updaten over de hotels etc. Strandfjordhotel in Ulvik was ook een mooi hotel. Ook het diner was goed. Hotel in Ustedalen in Geilo was matig. Bedden waren wel heel erg smal en ook erg kort. Diner was zeer matig. Er was een buffet met zeer vet varkensvlees. Laatste hotel in Rysstad was ook prima. Nette kamers, goede bedden en een goed diner.

Hutten aan boord waren ook niet al te groot. Smalle bedden. Verder was het aan boord wel OK. Ontbijt was overal wel goed. Bijgaand nog wat foto’s.  M.vr.gr.  Adrie

DSC00161
klant 1
Fred 4
8-daagse
8-daagse
DSC00161