Veerponten en tol in Noorwegen

Wij krijgen regelmatig vragen over de veerponten en de tolwegen in Noorwegen. Motorrijders betalen alleen op de veerponten en hoeven vooraf niets te regelen. Met prijzen van 5 tot 10 euro per overtocht heeft dat geen zin. Autorijders betalen naast de veerponten ook voor tolbruggen, toltunnels en tolwegen. Voor autorijders en vooral zij die electrisch rijden, is het op de Noordkaap en Lofotenreis voordelig om een Autopass te nemen. Kijk op https://fremtindservice.no/private/

Wij stoppen met de Noordkaap en de Lofoten

De enorme drukte had ons al doen stoppen met maatwerk. Nu zetten wij ook een streep onder de bewerkelijke reizen naar de Noordkaap en de Lofoten. In januari kunnen deze reizen nog geboekt worden. Daarna wordt dit hoofdstuk gesloten.

Hoge toeslagen.

Holland Norway Lines hanteert variabele tarieven die voor ons als touroperator niet controleerbaar zijn. De richtprijzen voor 2023 waarop wij onze reissommen hebben gecalculeerd, zijn nu structureel al  minstens € 50,= per persoon te laag. Wij hebben al toeslagen van meer dan € 100,= per persoon moeten doorberekenen terwijl het boekingsseizoen nog moet beginnen.

Extra lage aanbetaling mogelijk

Met name voor de Noordkaap en Lofotenreis is 10 % aanbetaling vrij veel voor een reis die pas over 6 maanden wordt gemaakt. Op verzoek verlagen wij voor diegene die dat een onprettig gevoel geeft, de aanbetaling naar € 100,= per reiziger. U dient hier bij boeking wel even om te vragen.

Roadbook

Roadbooks worden voor een beperkt aantal reizen (7, 12, 15 en 23 daagse) aangemaakt. Deze zijn bedoeld voor automobilisten zonder gps en zonder ervaring met smartphones.

Vertrektijden en data vanuit de Eemshaven

In april, mei en augustus vertrek op de even dagen (m.u.v. 2 april) In juni en juli vertrek op de oneven dagen

De boot vertrekt om 15.30 vanuit de Eemshaven en vanuit Kristiansand.  Aankomsttijd Kristiansand 10.00 uur, in de Eemshaven om  09.30 uur.

Halfpension

Niet alle Noorse hotels bieden halfpension aan voor individuele reizigers. Onze halfpension reizen hebben daarom niet 100% van de dagen een diner. Zie per reis de details.