23.10.23 De motorreizen staan op de website.

Ons aanbod motorreizen staat inmiddels op de website. De autoreizen zullen binnenkort volgen.

Via Hirtshals – Kristiansand, Hirtshals – Bergen, Kiel – Göteborg, Kiel – Oslo en Stavanger – Hirtshals.

Na het wegvallen van de rechtstreekse oversteek naar Noorwegen, zijn er meerdere opties om Noorwegen te bereiken.
Kiel is het dichtst bij.
Hirtshals heenreis net een overnachting bij de boot en terug met een extra nacht in Duitsland is ook een optie.

Holland Norway Lines is per 04.09.23 failliet verklaard door de rechtbank. Vikingreizen heeft inmiddels alle reizigers die al in Noorwegen vertoefden een alternatief aangeboden. De reizen van de tientallen reizigers die nog weg zouden gaan zijn geannuleerd en de reissommen zijn allemaal terugbetaald. Vikingreizen is financieel sterk genoeg om dit forse verlies op te vangen.

GGTO

GGTO blijft garant staan voor uw betaalde reissom en vraagt daarvoor € 9,00 per persoon (in de reissom inbegrepen)

Veerponten en tol in Noorwegen

Motorrijders betalen alleen op de veerponten en hoeven vooraf niets te regelen. Met prijzen van 5 tot 10 euro per overtocht heeft dat geen zin. Betaling met bankpas of creditcard.

Autorijders betalen naast de veerponten ook voor tolbruggen, toltunnels en tolwegen. U wordt gescand door de tolpoorten en ontvangt 6 tot 12 maanden later een rekening thuis gestuurd, met het verzoek te betalen. Op veerponten betaalt u met de bankpas of creditcard.

Voor autorijders die elektrisch rijden, is het voordelig om een Autopass te nemen. Kijk op https://fremtindservice.no/private/

Roadbook

Roadbooks zijn routebeschrijvingen op papier, bedoeld voor automobilisten zonder gps en zonder ervaring met smartphones. Deze zijn uitsluitend verkrijgbaar voor de autoreizen.

 

Halfpension

In Molde biedt ons Seilet hotel geen halfpension aan voor individuele reizigers. Onze 15 daagse reis heeft daarom niet 100% van de dagen een diner. Zie de details bij deze reis.