Over ons

In 1973 heb ik, Geert Sikkens, voor het eerst een rondreis gemaakt door Scandinavië. Via Denemarken en Zweden naar Finland, naar de Noordkaap, door Lapland en over de Lofoten. Verder zuidwaarts door Noorwegen. Ik was overweldigd door de uitgestrektheid van Lapland, de stilte op de hoogvlaktes en de ruigte van het bergen en fjorden gebied. Sindsdien heb ik veel door Scandinavië gereisd. Eerst met tentje en op de motor. Latere jaren ook in huisjes en hotels, en soms met de auto.

In 1983 heb ik mijn eerste kampeerreis door Zweden en Noorwegen georganiseerd, onder de vlag van de KNMV. Met circa 50 personen op pad. Voor dezelfde organisatie heb ik de jaren daarop de eerste hotelreizen opgezet naar de Moezel en de Dolomieten, later ook naar andere landen. Sindsdien is het organiseren mijn hobby en werk geweest tot ik met pensioen ging.

Omdat ik het uitzetten van reizen mis, ben ik opnieuw gestart met een eigen kleinschalige reisorganisatie met Noorwegen als hoofdbestemming.

Vanaf 2020 bieden wij rondreizen aan via de Eemshaven. In 2023 is dat Emden geworden omdat Holland Norway Lines nog geen eigen kade heeft in de Eemshaven.

Inmiddels heb ik honderden motorrijders en autorijders een mooie vakantie mogen bezorgen. Ook motorclubs die naar Noorwegen willen hebben Vikingreizen inmiddels ontdekt. Mijn opzet is niet om te concurreren met de grote aanbieders, maar om een kwalitatief goed product voor een faire prijs aan te bieden aan de echte liefhebbers.

Er zijn standaard rondreizen, maar u kunt ook een reis laten aanpassen of zelfs helemaal vanaf nul op maat voor u laten maken. De kosten hiervoor zijn zeer gering.

Vanaf 2024 zal ik geen Noordkaap en Lofoten meer aanbieden. Met 72 jaar op de teller wil ik het in 2024 iets kalmer aan gaan doen. Mijn opzet om via Vikingreizen nog een bescheiden aantal motorrijders en autorijders te kunnen laten genieten van de prachtige routes door de overweldigende natuur van Noorwegen is volledig geslaagd.

Geert Sikkens