Over ons

In 1973 heb ik, Geert Sikkens, voor het eerst een rondreis gemaakt door Scandinavië. Via Denemarken en Zweden naar Finland, naar de Noordkaap, door Lapland en over de Lofoten. Verder zuidwaarts door Noorwegen. Ik was overweldigd door de uitgestrektheid van Lapland, de stilte op de hoogvlaktes en de ruigte van het bergen en fjorden gebied. Sindsdien heb ik veel door Scandinavië gereisd. Eerst met tentje en op de motor. Latere jaren ook in huisjes en hotels, en soms met de auto.

In 1983 heb ik mijn eerste kampeerreis door Zweden en Noorwegen georganiseerd, onder de vlag van de KNMV. Met circa 50 personen op pad. Voor dezelfde organisatie heb ik de jaren daarop de eerste hotelreizen opgezet naar de Moezel en de Dolomieten, later ook naar andere landen. Sindsdien is het organiseren mijn hobby en werk geweest tot ik met pensioen ging.

Omdat ik het uitzetten van reizen mis, ben ik opnieuw gestart met een eigen kleinschalige reisorganisatie met Noorwegen als hoofdbestemming.

Vanaf 2020 boden wij rondreizen aan via de Eemshaven. In 2023 werd dat Emden en na het faillissement van de Holland Norway Lines reizen we via Kiel (Duitsland) en Hirtshals (Denemarken)

Aangezien ik alles zelf ontwikkel, uitzet en contracteer en de jaren beginnen te tellen, (bouwjaar 1952), heb ik het programma steeds verder vereenvoudigd. Vanaf 2024 bieden wij ook geen Lofoten of Noordkaap meer aan.

Zolang ik er lol in heb, zal ik reizen blijven aanbieden. Niet meer voor de grote massa, maar gewoon voor de fijnproever. Mijn opzet is niet om te concurreren met de grote aanbieders, maar om een kwalitatief goed product voor een faire prijs aan te bieden aan de echte liefhebbers.

Mijn opzet om via Vikingreizen nog een bescheiden aantal motorrijders en autorijders te kunnen laten genieten van de prachtige routes door de overweldigende natuur van Noorwegen is volledig geslaagd. In september 2024 gaan we nog eens naar Noorwegen om enkele hotels te bezoeken en de routes in zuidwest Noorwegen te controleren.

Geert Sikkens