Autovakantie in Noorwegen met Viking Reizen

  •  Rechtstreeks via Emden naar Noorwegen

  •  Slechts 10% aanbetaling

  •  Aangesloten bij het GGTO garantiefonds

  •  Reizen voor autoclubs ook mogelijk

  •  Gevarieerd aanbod aan autovakanties

  •  40 jaar ervaring met het organiseren van reizen

De toeslag voor autoreizen is voor het grootste deel in de reissom verwerkt. € 50,= per persoon kan nog worden berekend in het hoogseizoen. U kunt bij ons de reis om laten zetten naar start en finish in Denemarken of alleen heen- of terugreis via Denemarken. Dat scheelt al gauw een paar honderd euro.

7-daagse rondreis via Emden 2023

De kortst mogelijke reis die toch veel van Noorwegen laat zien. De dagtochten schommelen tussen de 200 en 250 km, zodat er voldoende tijd is om wat langer te stoppen bij een waterval, oud kerkje of gewoon in een dorpskern.

vertrek op de even dagen in mei en augustus en op de oneven dagen in juni, juli en september

9 -daagse auto/motorreis zuidwest Noorwegen 2023

Deze reis heeft korte ritten van 200 km per dag. Er is slechts 1 lagere rit, maar door de aard van het traject rijdt u deze in 4 uren., waardoor u toch relaxed kunt reizen. Veel pauzes om te fotograferen of te picknicken en bezienswaardigheden te bezoeken.
De reis start met de boot van Emden naar Kristiansand. Dag 2 rijdt u langs de zuidkust. Dag 3 maakt u kennis met de Highlands van Noorwegen, gevolgd door een prachtige natuurrit in de bergen. Dag 4 bezoekt u de Hardangervidda en enkele fjorden. Dag 5 gaat door hooggebergte en langs het Sognefjord.  Dag 6 via een hoogvlakte naar skioord Geilo en dag 7 een mooie bergrit naar de Telemark. De laatste dag in Noorwegen toert u langs de Nisser, een uitgestrekt bergmeer. In de middag ligt de boot weer voor u klaar in Kristiansand.
Dag 9 is slechts de aankomst in Emden en uw thuisreis.

12-daagse Noorwegen cross over 2023

Met een reistijd van ca. 5 uur per dag, is er voldoende tijd voor fotostops, lunch, picknicks enzovoort. De nachtboot van Stenaline van Kiel naar Göteborg is een mooie start van de vakantie met (bij half pension) een uitgebreid Scandinavisch buffet, inclusief bier, wijn en frisdranken en aansluitend een gratis show in het theater.
Een motorreis vol variatie in landschappen, en bezienswaardigheden. Van de Zweedse scherenkust, tot aan de Atlantische oceaan. Gletsjers, watervallen, stroomversnellingen en erg veel natuurschoon, maar ook oude seters, staafkerkjes, Runenstenen en andere cultuuritems. Druk op de knop hieronder voor meer details.

13-daagse discovery via Bergen 2023

Met een start via Hirtshals naar Bergen, een overnachting in deze historische stad en een extra overnachting in Molde om de Atlantic Road rustig te kunnen bekijken. reistijd van ca. 5 uur per dag, is er voldoende tijd voor fotostops, lunch, picknicks enzovoort. De nachtboot van Stenaline van Kiel naar Göteborg is een mooie start van de vakantie met (bij half pension) een uitgebreid Scandinavisch buffet, inclusief bier, wijn en frisdranken en aansluitend een gratis show in het theater.
Een motorreis vol variatie in landschappen, en bezienswaardigheden. Van de Zweedse scherenkust, tot aan de Atlantische oceaan. Gletsjers, watervallen, stroomversnellingen en erg veel natuurschoon, maar ook oude seters, staafkerkjes, Runenstenen en andere cultuuritems. Druk op de knop hieronder voor meer details.

15 daagse Noorwegen via Emden

Vanuit het Duitse Emden met de nachtboot naar Kristiansand in Noorwegen. Een heerlijke rondreis vol variatie en bezienswaardigheden. Inclusief Telemark en de ruigtes van de provincie Agder. Verder bezoekt u natuurlijk de fjorden, het hooggebergte, de natuurparken en highlights als de Trolstigen en de Atlantic Road.

Relatief korte routes en vier rustdagen waarop een rondrit gemaakt kan worden. In de 3 en 4 sterren hotels is ook het diner inclusief, m.u.v. Molde. Aan boord heeft u een buitenhut met douche/wc en ook daar zijn de maaltijden inclusief.

18-daagse Lofoten

deze reis kan vanaf 15-04-2023 niet meer geboekt worden

Vanuit Bergen reist u via de Fjorden en het hooggebergte naar het Geirangerfjord en over de Trollstigen naar de Atlantic Coast. Op de kale Saltfjell steekt u de poolcirkel over. Vanuit Narvik gaat het de Vesteralen eilandengroep op, het noordelijke deel van de Lofoten. Vanuit Andenes kunt u twee verschillende walvissafari's maken (niet in de reissom inbegrepen).

Op de Lofoten is een extra dag met rondrit. De stille kustweg 17 is één van de top 10 toeristische routes in Noorwegen, maar zonder toeristen. U omzeilt Trondheim en via Oppdal gaat het over het Dovrefjell.

Er is ruimte om te stoppen voor foto’s, lunch of picknick. Op de stille wegen ligt het uurgemiddelde  hoger dan bij ons. Slapen en eten (m.u.v. de lunch) doet u in drie of vier sterren hotels. Op heen en terugreis heeft u een comfortabele hut met douche/wc.

22-daagse Noordkaap Lofoten reis 2023

deze reis kan vanaf 15-04-2023 niet meer geboekt worden

Vanaf Bergen reist u langs de fjorden en via het Geirangerfjord, de Trollstigen en de Atlantic Coast. Op de kale Saltfjell kruist u de poolcirkel. Na Narvik wordt Lapland doorkruist, waar de Sami nog steeds hun rendieren vrij laten rondlopen. U toert door de ongekende weidsheid in Noorwegen Zweden en tot slot Finland waar u slaapt. Vanuit Honningsvåg bezoekt u de Noordkaap. In Gjesvær is een vogelsafari te boeken op de poolzee. Zeearenden, papagaaiduikers en Jan van Genten kunt u hier altijd spotten zijn.

Via de Vesterålen naar de Lofoten met een extra dag om deze eilandengroep te verkennen.  De kustweg 17 is één van de top 10 toeristische routes in Noorwegen, maar gelukkig nog relatief stil. U volgt twee en een halve dag de kust en passeert de poolcirkel nu op een veerpont.

Het Dovrefjell en de Valdresflye, de Gol hoogvlakte en de hoge Eggedalvegen zijn echte Noorse bergroutes. Het Eggedal de Nordskogen en de oude wegen rond Kongsberg zijn groen en afwisselend.  Via het Eikerenmeer naar  het Oslofjord voor uw laatste hotel in Noorwegen. Een boottocht over het Oslofjord wordt gevold door een mooie rit over binnenwegen langs de Zweedse scherenkust. In Göteborg gaat u aan boord van de nachtboot naar Kiel.