Motorvakantie in Zuid Noorwegen met Viking Reizen

  •  Slechts 10% aanbetaling

  •  motorvakanties in Zuid Noorwegen vanaf 7 dagen

  •  Aangesloten bij het GGTO garantiefonds

  •  Ook goed geschikt voor kleine groepen tot circa 20 personen

  •  ruim 40 jaar persoonlijke ervaring met het ontwerpen van reizen

7 -daagse via Hirtshals 2024

Een weekje Noorwegen via Bergen

Deze rondreis start met een overnachting in Hirtshals, vanwaar de boot de volgende ochtend om 10.00 uur vertrekt naar Kristiansand in Noorwegen.  De etappes hebben een netto reistijd van 4 tot 4 en een half uur. Vanaf Kristiansand reist u die middag 140 km over mooie slingerwegen door de bossen en een rit langs het Tinnsjø en het Tessungdal. Op het Imingfjell zijn de uitzichten prachtig.  Via skioord Geilo rijdt u op de noordrand van de Hardangervidda. In Eidfjord slaapt u in een fjordhotel.

De rit naar Skei is een echte bergrit met watervallen, fjorden, een gletsjer en bergpassen. Het Aurlandfjellet, een pont over het Sognefjord en het gezellige centrum van Sogndal zorgen voor de nodige variatie. "Wakker" worden tijdens de rit op een veredeld fietspad om daarna af te slaan voor een schilderachtige bergrit over de Gaularfjellet, waar u landschappen aantreft die uniek zijn in Europa.

Het laatste deel van de reis gaat via hoofdwegen naar Bergen. Hier overnacht u in het historische havenkwartier. Eten doet u uiteraard ergens in de stad tijdens uw wandeling. De volgende ochtend 1,7 km naar de boot voor een cruise door het archipel voor Bergen en Stavanger. Op de slotdag stapt u na het ontbijt om 08.00 uur aan wal in Hirtshals voor de terugreis. Wellicht is de thuisreis te lang om in één dag te doen.

8 -daagse zuidkust via Kiel 2024

Deze korte rondreis is een mooie combinatie van bosrijke heuvellandschappen, smalle kustwegen, kaal gebergte en  enorme meren. Twee dagen zuidkust gevolgd door de Highlands van Noorwegen en de ruige Suleskarvegen, volgens Noorse motorrijders de mooiste route van Zuid Noorwegen. Rotspartijen en wild stromend water vergezellen u op deze rit.  Vanaf Rysstad wordt het groener. De soms smalle weg slingert door een landschap vol bergmeren die heerlijke vergezichten bieden. Tussendoor erg bochtige trajecten waar vooral motorrijders zich kunnen uitleven. De rit van Drammen naar Oslo is erg kort. U dient om 12.00 uur in de haven te zijn voor de luxe cruise door het Oslofjord. Het enorme schip vol winkels, vertier en horeca zal u verbazen. Heerlijk genieten van het buffet met drankjes en eventueel een show in het scheepstheater of een afzakkertje in een bar met live muziek. De volgende ochtend uitgerust van boord in Kiel.

8 -daagse berg en fjord via Kiel 2024

Met de nachtboot vaart u van Kiel naar Göteborg. De dag erop via de Zweedse eilanden naar Noorwegen en met een veerpont over het Oslofjord. Meren, heuvels, wouden en hoogvlaktes ziet u op weg naar skioord Geilo. Bergen en fjorden zijn het thema van de rit naar Lavik aan het Sognefjord.

Een prachtige berg en fjordentocht vol afwisseling leidt naar Eidfjord. Rond de Hardangervidda loopt uw route naar het Morgedal Hotel in de Telemark. Op tijd ontbijten en vertrekken voor de 190 km naar Oslo, want rond 12.30 dient u zich in de haven te melden om in te checken. Een rustige middag cruisen door het Oslofjord en genieten van de luxe op dit schip tot u uitgerust van boord gaat in Kiel.

10 -daagse Bikersdream via Kiel 2024

Met de nachtboot vaart u van Kiel naar Göteborg. De dag erop via de Zweedse eilanden naar Lilleström ten oosten van Oslo. Langs meren, heuvels, wouden en hoogvlaktes in de bergen toert u naar Otta. Kilometers vreten en op het laats de Atlantic Road rijden naar het gezellige stadje Molde.

Langs de fjorden of afsnijden met de veerpont. Dan de imposante Trolstigen op en in de afdaling kijken bij de Gubrandsjuvet. Verderop via het Geirangerfjord en de mooie stuurweg naar uw hotel in Grotli.

Stroomversnelling kijken, staafkerkje bezichtigen en dan over de imposante Sognefjell, die in de eerste helft van juni op z'n mooist is vanwege de sneeuw en de gletsjers. Via een veredeld fietspad naar de oeroude staafkerk van Urnes en over het fjord met een mini veerpontje.

U denkt alles gezien te hebben, maar wordt verrast op de Aurlandveien en in de spaghettitunnels. Na een enorme hoogvlakte volgt een flinke dosis dennewoud op weg naar het berenpark. De laatste korte rit naar Oslo is minder spannend, maar dient om de boot in Oslo te pakken die om 14.00 uur vertrekt,

Lekker over de railing hangen en genieten van de tocht tussen de eilanden door in het Oslofjord. Dan even shoppen en wat drinken bij de live muziek in een barretje. Uitgebreid dineren en dan comfortabel slapen in uw buitenhut. De volgende ochtend kort na 9 uur in Kiel van boord.

Een prachtige berg en fjordentocht vol afwisseling leidt naar Eidfjord. Rond de Hardangervidda loopt uw route naar het Morgedal Hotel in de Telemark. Op tijd ontbijten en vertrekken voor de 190 km naar Oslo, want rond 12.30 dient u zich in de haven te melden om in te checken. Een rustige middag cruisen door het Oslofjord en genieten van de luxe op dit schip tot u uitgerust van boord gaat in Kiel.

14-daagse via Kiel en Hirtshals 2024 

De reis start met de overtocht Kiel - Göteborg en verloopt via Halden en over de Rondane naar Otta. Dan dwars over naar de kust om de Atlantic Road te ontdekken en de Timmelsjoch te beklimmen. Over de machtige Sognefjell en het Aurlandfjell door niemandsland naar Geilo. Via de Hardangervidda en over de Suleskarvegen naar Egersund. Een mooie rit door de Highland naar de avondboot van Stavanger. De volgende ochtend start u vanuit Hirtshals een mooie ontdekkingstocht door Denemarken.  De laatste overnachting is in een gasthaus in Duitsland.

15 of 16 daagse via Hirtshals en Kiel 2024

Met bijna 100 deelnemers in 2023 en zeer goede reviews mogen wij deze complete rondreis een topreis noemen. Net het toevoegen van de Sognefjel en het Leikanger Fjordhotel is de reis nog verder opgewaardeerd.

Doordat de ferry Emden - Kristiansand is weggevallen, hebben we gekozen voor een start via Denemarken. Met een overnachting in Hotel Skagen te Hirtshals heeft u meer tijd voor de langere heenreis. De volgende ochtend om 10.00 uur vertrekt de boot naar Noorwegen. Alle ontbijt en bijna alle diners zijn inclusief. Een heerlijke rondreis vol variatie en bezienswaardigheden.  U bezoekt natuurlijk de fjorden, het hooggebergte, de natuurparken en de toeristische attracties zoals de Trolstigen en de Atlantic Road.

Iedere dag ca 4 uur effectieve rijtijd (ca 240 km) en drie rustdagen waarop een rondrit gemaakt kan worden. In de 3 en 4 sterren hotels is ook het diner inclusief, m.u.v. Molde. Aan boord van de boot naar Kiel heeft u een buitenhut met douche/wc en ook daar zijn de maaltijden inclusief.

De terugreis kan gemaakt worden met een dagreis naar Göteborg in Zweden en de nachtboot naar Kiel, of met een kort ritje naar Oslo en een luxe cruise (middag en nacht) naar Kiel.