Motorvakantie in Noorwegen met Viking Reizen

  •  Rechtstreeks vanaf Emden naar Noorwegen 

  •  Slechts 10% aanbetaling

  •  Gevarieerd aanbod aan motorvakanties

  •  Aangesloten bij het GGTO garantiefonds

  •  Zeer goed geschikt voor grote en kleine groepen

  •  40 jaar ervaring met het ontwerpen van reizen

routekaart 7-daagse

7-daagse rondreis via Emden 2023

De kortst mogelijke reis die toch veel van Noorwegen laat zien. De dagtochten schommelen tussen de 200 en 250 km, zodat er voldoende tijd is om wat langer te stoppen bij een waterval, oud kerkje of gewoon in een dorpskern.

vertrek op de even dagen in mei en augustus en op de oneven dagen in juni, juli en september

9 -daagse Highlands zuidwest Noorwegen 2023

Deze reis heeft korte ritten van 200 km per dag. Er is slechts 1 lagere rit, maar door de aard van het traject rijdt u deze in 4 uren., waardoor u toch relaxed kunt reizen. Veel pauzes om te fotograferen of te picknicken en bezienswaardigheden te bezoeken.
Met de zuidkust op dag 2, de "Highlands" op dag 3 en iets meer Sognefjord biedt deze rit net iets meer dan de 7-daagse. U bezoekt de Hardangervidda en enkele fjorden, reist door hooggebergte en langs het Sognefjord.  Met de  hoogvlakte naar skioord Geilo en een mooie bergrit naar de Telemark is deze reis een complete kennismaking met zuid-west Noorwegen. De laatste dag toert u langs de Nisser, een uitgestrekt bergmeer. In de middag ligt de boot weer voor u klaar in Kristiansand.
Dag 9 is slechts de aankomst in Emden en uw thuisreis.

12-daagse auto/motorreis Noorwegen cross over via Kiel 2023

Met een reistijd van ca. 5 uur per dag, is er voldoende tijd voor fotostops, lunch, picknicks enzovoort. De nachtboot van Stenaline van Kiel naar Göteborg is een mooie start van de vakantie met (bij half pension) een uitgebreid Scandinavisch buffet, inclusief bier, wijn en frisdranken en aansluitend een gratis show in het theater.
Een motorreis vol variatie in landschappen, en bezienswaardigheden. Van de Zweedse scherenkust, tot aan de Atlantische oceaan. Gletsjers, watervallen, stroomversnellingen en erg veel natuurschoon, maar ook oude seters, staafkerkjes, Runenstenen en andere cultuuritems. Druk op de knop hieronder voor meer details.

13-daagse discovery via Hirtshals - Bergen 2023 

Met een start via Hirtshals naar Bergen, een overnachting in deze historische stad en een extra overnachting in Molde om de Atlantic Road rustig te kunnen bekijken. reistijd van ca. 5 uur per dag, is er voldoende tijd voor fotostops, lunch, picknicks enzovoort. De nachtboot van Stenaline van Kiel naar Göteborg is een mooie start van de vakantie met (bij half pension) een uitgebreid Scandinavisch buffet, inclusief bier, wijn en frisdranken en aansluitend een gratis show in het theater.
Een motorreis vol variatie in landschappen, en bezienswaardigheden. Van de Zweedse scherenkust, tot aan de Atlantische oceaan. Gletsjers, watervallen, stroomversnellingen en erg veel natuurschoon, maar ook oude seters, staafkerkjes, Runenstenen en andere cultuuritems. Druk op de knop hieronder voor meer details.

15 daagse Noorwegen via Emden 

Vanuit het Duitse Emden met de nachtboot naar Kristiansand in Noorwegen. Een heerlijke rondreis vol variatie en bezienswaardigheden. Inclusief Telemark en de ruigtes van de provincie Agder. Verder bezoekt u natuurlijk de fjorden, het hooggebergte, de natuurparken en highlights als de Trolstigen en de Atlantic Road.

Relatief korte routes en vier rustdagen waarop een rondrit gemaakt kan worden. In de 3 en 4 sterren hotels is ook het diner inclusief, m.u.v. Molde. Aan boord heeft u een buitenhut met douche/wc en ook daar zijn de maaltijden inclusief.

18-daagse Lofoten via Hirtshals - Bergen 

deze reis kan vanaf 15-04-2023 niet meer geboekt worden
Een rit door bijna geheel Noorwegen, met extra aandacht voor de Lofoten, maar zonder de Noordkaap. Vanuit Denemarken met de nachtboot naar Bergen. Via Fjorden en hooggebergte bereikt u het Geirangerfjord. Over de Trollstigen en de Atlantic Coast Road richting de poolcirkel.
In Svolvaer op de Lofoten kunt u een Trollfjord cruise boeken, een museum bezoeken of een terrasje pakken. De Lofoten eilanden verkent u tijdens de rit naar Å.
De kustweg 17 is één van de top 10 toeristische routes in Noorwegen. U omzeilt Trondheim en via Oppdal gaat het over het Dovrefjell.
Slapen en eten (m.u.v. de lunch) doet u in drie of vier sterren hotels. De terugreis verloopt rechtstreeks van Kristiansand naar Cuxhaven of Emden.

22-daagse Noordkaap-Lofoten

deze reis kan vanaf 15-04-2023 niet meer geboekt worden
De Noordkaap is niet zo bijzonder, maar de reis er naar toe en terug maken van deze reis een onvergetelijk avontuur. Een individuele motorreis door overweldigende natuur en met een enorme afwisseling.
U start in Denemarken met de nachtboot naar Bergen. U ziet alle highlights van Noorwegen op deze prachtige reis. Inclusief Noors, Zweeds en Fins Lapland, waar de Sami hun rendieren vrij laten rondlopen. Vanuit Honningsvåg bezoekt u de Noordkaap en kunt u op de rustdag een vogelsafari maken op de poolzee.
Op de Lofoten heeft u een extra dag om een trolfjordexcursie te maken. De kustweg 17 uit de top 10 toeristische routes in Noorwegen komt ruimschoots aan bod.
Druk op de knop hieronder voor uitgebreide informatie en de prijzen.