Onze Voorwaarden

Deelname

Onze reizen zijn ontworpen voor motorrijders, maar kunnen ook met de auto verreden worden. Waar nodig, hebben we de zeer smalle trajecten uit de autoroutes vervangen door bredere wegen.

De meerprijs voor auto's wordt veroorzaakt door de boottransfers. Bij auto's hoger dan 1.95 m. en/of langer dan 4.70 m. kan de overtocht extra kosten. Dit is afhankelijk van de maatschappij die de overtocht verzorgt.

De routes worden als GPX tracks aangeleverd. Een roadbook kan tegen meerprijs meegeleverd worden.

Noorwegen is geen EU lid, maar accepteert de id kaart evenals het paspoort.

Aanmelding

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging waarop de aanbetaling en de totale reissom vermeld staan. Wanneer u de aanbetaling heeft voldaan, is uw aanmelding definitief.

Aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 10%  van de reissom. Bij grote reissommen kunt u in overleg met ons een lager bedrag afspreken.

Restbetaling

Uiterlijk 6 weken voor reisaanvang dient de volledige reissom op onze rekening te zijn bijgeschreven.

Reisverzekering

Een reisverzekering sluit u (verplicht) zelf af bij uw verzekeraar, direct na ontvangst van de bevestiging. Check of uw verzekering de kosten dekt wanneer u verplicht in (Corona) quarantaine moet in Noorwegen omdat u besmettingsverschijnselen vertoont tijdens uw reis.

Annulering door de deelnemer (niet Corona - gerelateerd)

Bij annulering die een andere oorzaak hebben dan Corona worden de volgende kosten in rekening gebracht:

- tot 6 weken voor reisaanvang: 10 % van de reissom met minimum van € 100,= per persoon

- van 6 weken tot 4 weken voor reisaanvang: 30 % van de reissom

- vanaf 4 weken tot 2 weken voor reisaanvang: 40 % van de reissom

- tussen 2 weken en 7 dagen voor reisaanvang: 70 % van de reissom

- binnen 7 dagen voor reisaanvang: 90 % van de reissom

- vanaf de startdag geen restitutie van de reissom

Met een annuleringsverzekering kunt u zich verzekeren tegen bovengenoemde kosten, mits de annuleringsreden voldoet aan de in de polis gestelde voorwaarden.

Annulering i.v.m. Corona

Wanneer een geboekte reis niet door kan gaan omdat u vanuit uw woonplaats niet naar Noorwegen mag reizen ondanks een geldige Corona Check app. of omdat Noorwegen u niet toelaat vanwege de situatie in Nederland of België, worden de (aan)betalingen  volledig terug betaald.

Wanneer u tijdens uw verblijf in Noorwegen de reis moet afbreken vanwege gewijzigde Coronaregels, dan wordt het gedeelte van de reis dat u nog niet heeft genoten, gerestitueerd.

Wanneer u zelf tijdens de reis Corona krijgt of hiervan wordt verdacht waardoor u niet verder kunt reizen, dan wordt er niet door Vikingreizen terug betaald. De kosten dient u dan te verhalen op de reisverzekering en/of uw ziektekostenverzekering.

Annulering door de Vikingreizen

Vikingreizen behoudt zich het recht voor, bij acute overmacht, (hotelbrand o.i.d.) reizen te annuleren of in overleg met u te wijzigen. Bij annulering door Vikingreizen wordt de reissom volledig en binnen 14 dagen aan u terug vergoed.

Wetgeving reisaanbieders (artikel 7:512 Burgerlijk Wetboek).

De wet verplicht ons ervoor te zorgen dat u geen risico loopt dat vooruitbetaalde reissommen weg zijn bij een faillissement. Wij zij aangesloten bij het Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) die dit risico afdekt. De € 7,50 boekingskosten zijn bij ons in de reissom inbegrepen.