7 daagse motorreis 2024

Kan op iedere dag dat er een afvaart is.

7 daagse route 2024

Korte maar zeer mooie rondreis door zuidwest Noorwegen.

Deze rondreis start met de nachtboot vanuit Emden rechtstreeks naar Kristiansand in Noorwegen.  De etappes hebben allemaal een netto reistijd van 4 tot 4 en een half uur. De rest van de dag is voor de diverse foto en lunchstops.

De reis start langs de zuidkust over een afwisselende route naar Mandal. Daarna door glooiende landerijen en bossen naar het langgerekte Byglandsfjord en het zuidelijke Setesdal. De volgende dag rijdt u de Hardangervidda op en volgt u fjorden vol appelboomgaarden. De vierde dag staan hooggebergte en watervallen op het programma. Dag vijf rijdt u op hoogvlaktes, bezoekt u een staafkerk en toert u langs het Telemarkkanaal. Op de slotdag in Noorwegen volgt u een enorm bergmeer en rijdt u door de groene Telemark naar de boot.

Verderop op deze pagina treft een gedetailleerd beschrijving van dag tot dag aan.

Reissom 2024

Op basis van tweepersoons kamer/buitenhut

motorrijder * halfpension € 1.575,=
passagier ** halfpension € 1.375,=
korting p.p. bij vertrek voor 16/06 of na 31/08 € 100,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 275,=
Holland Norway Lines toeslag variabele opslag bij vollere boot en/of late boeking
* zijspan € 148,00 extra
** kinderen van 3 tot 12 jaar € 170,00 korting
** kinderen van 12 tot 18 jaar € 126,00 korting

In de reissom inbegrepen

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 4 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 6 x ontbijt buffet
  • 6 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Binnenlandse ferry’s
  • tol op wegen, bruggen en tunnels (motoren vrij)

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start 's middags in Emden (17.00). U slaapt in een tweepersoons buitenhut met twee eenpersoons bedden (geen stapelbed) en beschikt over eigen douche/wc in de hut. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

Holland Norway Lines
20220904_103008

dag 2

Om 10.45 uur ontschepen in Kristiansand. U heeft het ontbijbuffet dan al bezocht en genoten van uw ontbijt inclusief koffie, thee of een sapje. Voor u op pad kunt is het als snel 11.30 uur.

De 225 km reis gaat eerst langs de kust via smalle wegen, door schilderachtige dorpjes met de karakteristieke rode kleur. Af en toe enorme vergezichten tussen de eilanden door en dan plots weer op een bosweg in de heuvels.

U verlaat de kust bij Vigeland en rijdt via landerijen en later door een bosrijk landschap met of en toe een meertje .

Bij het Byglandsfjord zijn het de bergen die aan de overzijde van het langgestrekte meer in het water spiegelen. U rijdt inmiddels in het mooie Setesdal, waar ook uw karakteristieke hotel Sølvgarden staat.

Voor in het pand van het hotel heeft een zilversmid een kleine winkel.

 

dag 3

Noord door het steeds verrasende Setesdal naar Haukeli. Hier hebben de Sami (Lappen) hun Tipi opgeslagen en verkopen rendiervellen, geweien, koffiemokken en gedroogd vlees.

U volgt de zuidrand van de Hardangervidda. Even na Hara wacht de toeristische Roldalsvegen, een mooie bergroute zonder vrachtverkeer, want die raast verder door de tunnel.  Verderop stopt u uiteraard bij de Latefossen, een brede waterval direct naast de weg, die haar nevels over de weg verspreid.

In Odda start u een rit langs het mooie Sørfjord, waar de oevers vol staan met appelboomgaarden. Aan de overzijde ziet u de ijskap van een gletsjer glinsteren in de zon. Rechts van u de ruim 1000 meter hoge wand van de Hardangervidda.

U volgt daarna het Hardangerfjord en Eidfjord naar uw hotel aan het water.

8 daagse Noorwegen via de Eemshaven
De mooiste autoroutes in Noorwegen

dag 4

U rijdt 15 km terug naar een rotonde midden in de berg. Tunnel uit rijdt u op een enorme hangbrug over het Eidfjord.  Via de Espenlandroute en langs de Skjervsfossen (waterval) rijdt u naar het centrum van Voss. De route langs het Stalheim hotel is zeer bijzonder en gelukkig éénrichtings verkeer.  Via talloze saaie tunnels komt u in Flam, één van de toeristische trekpleisters voor de cruiseschepen. Wij adviseren een lunchstop in Aurland bij de Bakkerij op het terras.

De spaghettitunnels na Aurland zullen u verrassen, evenals het compleet andere landschap dat daarna volgt. Deze route over de hoogvlakte was 35 jaar geleden nog een avontuurlijke bergrit over zandpaden. Tegenwoordig zoeven de kilometers ongehinderd onder de wielen weg.

In het Skioord Geilo staat uw hotel.

dag 5

Vanuit Geilo gaat het direct de hoogvlakte op, langs de talrijke skihotels en appartementen. Verderop bent u weer alleen met de natuur. Na 45 km rijdt u het Imingfjel op, waar u prachtige uitzichten heeft over het stuwmeer en de bergen daarachter. Bij Rjukan beklimt u de bergpas langs de Gaustatoppen, gevolgd door een snelle en lange afdaling. Op de E134  is het druk, maar we willen u het staafkerkje van Heddal graag tonen. De Telemark is vakantiegebied van de Noren, maar heeft nauwelijks horeca.  Wel heeft het een heel mooie bosweg en een smalle weg langs een bergmeer met prachtige panorama's.

Het laatste deel via de stille hoofdweg brengt u naar het Uniken Hotel Morgedal. Hier kunt u gratis gebruik maken van het grote indoor zwembad en de goed uitgeruste sportruimte. Een heerlijke manier om de laatste namiddag in Noorwegen te genieten.

 

Kersten
14 daagse Noorwegen

Dag 6

De laatste rit in Noorwegen start langs de oevers van het Nisser meer. U volgt weg 41 nog een hele tijden via wat binnenwegen bereikt u de haven in Kristiansand. De rit is slechts 190 km over vrij vlotte wegen. Dus tijd genoeg voor een stop onderweg.

 

Dag 7

Na het ontbijt maakt u zich klaar om het schip te verlaten. De thuisrit rest nog als afsluiting van de reis .