Autovakantie in Noorwegen met Viking Reizen

  •  Slechts 10% aanbetaling

  •  Aangesloten bij het GGTO garantiefonds

  •  Reizen voor autoclubs ook mogelijk

  •  Motorreizen kunnen worden geboekt mits u met GPS tracks kunt reizen

  •  ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van reizen

Indien u via TomTom Go of een andere app in uw Smartphone, gpx tracks kunt omzetten naar navigeerbare routes, dan kunt u alle reizen uit het motorprogramma boeken. Daar waar nodig, passen wij de routes aan voor u.

Wanneer u alleen met een papieren route reist die door de passagier wordt gelezen, hebben wij momenteel alleen de 9 daagse en de 15/16 daagse reis voor u.

Programma 2024

9 of 10 daagse autoreis 2024

Een korte rondreis met start en finish in Kiel. Na een aanloop via de eilanden voor de Zweedse kust en een rit langs de meren ten noorden van Oslo, maakt u kennis met het Noorse hooggebergte. Op de Dovrefjell kunt u wellicht muskusossen zien.  Met een extra overnachting in Molde (10 daagse) is er tijd om een rondrit te maken over de Atlantic Road en Kristiansund.
Uiteraard rijdt u over de imposante Trolstigen en de dag erop over de sprookjesachtige Sognefjell. U ziet de mooiste fjorden in Noorwegen en reist over de gigantisch uitgestrekte Hardangervidda.
Via een ochtendrit bereikt u Oslo om met het luxueuze schip van de Colorline de reis af te sluiten op weg naar Kiel. .
Deze autoreis heeft dag afstanden van circa 200 km. Er is slechts 1 langere rit, maar door de aard van het traject rijdt u deze ook gemakkelijk in 4 uur. U kunt relaxed reizen en pauzeren om te fotograferen, te picknicken en /of bezienswaardigheden te bezoeken.
De reis start met de boot van Emden naar Kristiansand. Op dag 2 maakt u kennis met de zuidkust. De derde dag start met een rit door de Highlands, gevolgd door een prachtige natuurrit in de bergen. Dag 4 bezoekt u de Hardangervidda en enkele fjorden. De noordelijkste dagtocht staat in het teken van hooggebergte en het Sognefjord.  De zesde dag wordt voornamelijk bepaald door een hoogvlakte naar skioord Geilo. Op dag 7 trakteren wij u op een mooie bergrit naar de Telemark. De laatste dag in Noorwegen toert u langs de Nisser, een uitgestrekt bergmeer. In de middag ligt de boot weer voor u klaar in Kristiansand.
Op de dag van de thuisreis kunt u eerst heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

15 daagse autoreis 2024

Met bijna 100 deelnemers in 2023 en zeer goede reviews mogen wij deze complete rondreis een topreis noemen. Net het toevoegen van de Sognefjel en het Leikanger Fjordhotel is de reis nog verder opgewaardeerd.

De ferry Emden - Kristiansand is opgeheven. Daarom start deze reis in Denemarken. Met een voorovernachting in Hotel Skagen te Hirtshals (niet inbegrepen) heeft u meer tijd voor de langere heenreis. De volgende ochtend om 10.00 uur vertrekt de boot naar Noorwegen. Alle ontbijt en bijna alle diners zijn inclusief. Een heerlijke rondreis vol variatie en bezienswaardigheden.  U bezoekt natuurlijk de fjorden, het hooggebergte, de natuurparken en de toeristische attracties zoals de Trolstigen en de Atlantic Road.

Iedere dag ca 4 uur effectieve rijtijd (ca 240 km) en drie rustdagen waarop een rondrit gemaakt kan worden. In de 3 en 4 sterren hotels is ook het diner inclusief, m.u.v. Molde. Aan boord van de boot naar Kiel heeft u een buitenhut met douche/wc en ook daar zijn de maaltijden inclusief.

De terugreis kan gemaakt worden met een dagreis naar Göteborg in Zweden en de nachtboot naar Kiel, of met een kort ritje naar Oslo en een luxe cruise (middag en nacht) naar Kiel.