7 daagse Noorwegen via de Eemshaven

Kan op iedere dag als er een afvaart is (om de andere dag)

routekaart 7-daagse

Mooie maar zeer korte rondreis door zuidwest Noorwegen.

Deze rondreis start met de nachtboot vanuit Cuxhaven/Emden rechtstreeks naar Kristiansand in Noorwegen.  In de middag het schip verkennen, relaxen in een bar of op het dek. 's Avonds genieten van een Scandinavisch buffet, een show kijken en slapen in een buitenhut met eigen douche/wc. Een prachtige start van een reis vol variatie. Op de eerste (korte) dag in Noorwegen rijdt u langs het mooie Byglandsfjord en door het Setesdal. U toert langs fjorden en door hooggebergte. De terugreis gaat weer rechtstreeks van Kristiansand in Noorwegen naar Cuxhaven/Emden.

Verderop op deze pagina treft een gedetailleerd beschrijving van dag tot dag aan.

Reissom 2023

Op basis van tweepersoons kamer/hut

motorrijder halfpension € 1.495,=
autorijder *** halfpension € 1.495,=
passagier ** halfpension € 1.350,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 275,=
* zijspan of aanhanger op aanvraag
** kinderen op aanvraag
*** auto tot 1.95 hoog en 4.70 lang

In de reissom inbegrepen

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 4 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 6 x ontbijt buffet
  • 6 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Binnenlandse ferry’s
  • tol op wegen, bruggen en tunnels

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start 's middags in Cuxhaven of Emden (per 1/6). U heeft u een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

Holland Norway Lines
20220904_103008

dag 2

Om 10.00 uur ontschepen in Kristiansand. U heeft het ontbijbuffet dan al bezocht en genoten van uw ontbijt inclusief koffie, thee of een sapje.

De reis gaat eerst langs de kust via smalle wegen, door schilderachtige dorpjes met de karakteristieke rode kleur. Af en toe enorme vergezichten tussen de eilanden door en dan plots weer op een bosweg in de heuvels.

U verlaat de kust en rijdt door een bosrijk landschap, waar de heuvels steeds hoger worden. Het Byglandsfjord is langestrekt meer en geen fjord.  U rijdt het mooie Setesdal in, waar ook uw karakteristieke hotel Solvgaarden staat.

 

dag 3

Noord door het steeds verrasende Setesdal naar Haukeli. Hier hebben de Sami (Lappen) hun Tipi opgeslagen en verkopen rendiervellen, geweien, koffiemokken en gedroogd vlees.

U volgt de zuidrand van de Hardangervidda. Even na Hara wacht de toeristische Roldalsvegen, een mooie bergroute zonder vrachtverkeer, want die raast verder door de tunnel.  Verderop stopt u uiteraard bij de Latefossen, een brede waterval direct naast de weg, die haar nevels over de weg verspreid.

In Odda gaat u links de ruim 11 km lange tunnel in. Aan de ander kant wacht een mooi fjordlandschap. Verderop wacht nog eens een tunnel van 10 km die eindigt bij wederom een prachtig fjord.

U slaapt in Norheimsund in het mooie Sandven Hotel, gelegen aan de oever van het fjord..

8 daagse Noorwegen via de Eemshaven
20220909_120335

dag 4

De rit van vandaag is kort, dus laten we u eerst even naar de Steindalsfossen rijden, dat eigenlijk niet op de route ligt. Er is een pad aangelegd onder de overhang waar de waterval afstort. Terug richting hotel en dan een lange rit langs het Hardangerfjord. Verderop volgt u de natuurweg via de Espelandveien naar Ulvik. In de afdaling bij Ulvik kunt u de mooiste fjordfoto's maken. Het Eidfjord waar u daarna overheen moet, is verbonden met een grote hangbrug die aan beide kanten in de berg verdwijnt. Dan klimt de weg omhoog via spaghetti tunnels naar de Hardangervidda. U stopt uiteraard bij de Voringfossen, de hoogste waterval van Noorwegen. Skioord Geilo is de eindbestemming vandaag. U slaapt in het Ustedalen Hotel en resort. De grote parkeerkelder is toegankelijk met een code die u bij de receptie ontvangt.

dag 5

Vanuit Geilo gaat het direct de hoogvlakte op, langs de talrijke skihotels en appartementen. Verderop bent u weer alleen met de natuur. Na 45 km rijdt u het Imingfjel op, waar u prachtige uitzichten heeft over het stuwmeer en de bergen daarachter. Bij Rjukan passeert u de oude boot die als decor heeft gediend in de indruk makende film over de operatie Gunnerside tijdens WO II.  Op de E134  is het druk, maar we willen u het staafkerkje van Heddal graag in de route hebben. De Telemark is vakantiegebied van de Noren, maar heeft nauwelijks horeca.  Wel heeft het een heel mooie bosweg en een smalle weg langs een bergmeer met prachtige panorama's.

Het laatste deel via de stille hoofdweg brent u naar het Uniken Hotel Morgedal. Hier kunt u gratis gebruik maken van het grote indoor zwembad en de goed uitgeruste sportruimte. Een heerlijke manier om de laatste namiddag in Noorwegen te genieten.

 

20220901_121510
14 daagse Noorwegen

Dag 6

De laatste rit in Noorwegen start langs de oevers van het Nisser meer. U volgt weg 41 nog een hele tijden via wat binnenwegen bereikt u de haven in Kristiansand. De rit is slechts 190 km over vrij vlotte wegen. Dus tijd genoeg voor een stop onderweg.

 

Dag 7

Na het ontbijt maakt u zich klaar om het schip te verlaten. De thuisrit rest nog als afsluiting van de reis .