8 daagse Berg en Fjord 2025

Relaxte weektour via Kiel

Circa 4 uur per dag effectief rijden op deze korte rondreis door de Noorse bergen.

Deze rondreis kan vanaf half mei tot half september gemaakt worden en start met de nachtboot vanuit Kiel  naar Göteborg in Zweden.

Via de Zweedse scherenkust naar Halden op de Noorse grens. Langs het Tyrifjord en het langgerekte Kröderenmeer naar het berenpark in Fla.  Via ruig hooggebergte naar Otta met onderweg uw eerste staafkerkje.

Over de onherbergzame Sognefjell met zijn gletsjers en bergmeren, gevolgd door het tolweggetje naar Ardal. Dan een rit langs het Ardalsfjord en een prachtig uitzicht op het Aurlandfjord.

Watervallen, het mooie Ulvikfjord en een enorme hoogvlakte brengen u naar Geilo.

Oneindige bossen in een heuvellandschap, een stukje Hallingdal en dan via het lieflijke Eggedal naar het Eikerenmeer. Het laatste bochtige traject door de landerijen brengt u naar het Oslofjord.

Met de boot het Oslofjord over en dan een rustige rit door Noors en Zweeds binnenland naar de boot in Göteborg, die u die nacht terugbrengt naar de startplaats Kiel.

Reissom 2024

motorrijder * halfpension € 1.675,=
passagier ** halfpension € 1.525,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 335,=

In de reissom inbegrepen

 • 1 x overnachting Stena Line in een 2-persoons buitenhut
 • 1 x overnachting Color Line in een 2-persoons buitenhut
 • 5 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
 • 7 x ontbijt buffet
 • 7 x drie gangen diner of buffet
 • GPS routes
 • GGTO garantiefonds
 • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

 • Ferry Moss - Horten (MC € 10 en auto € 25. Passagiers gratis.
 • tol op wegen, bruggen en tunnels (motoren vrij)
 • veerponten

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start  in de namiddag (Stena Line 17.45 uur) in het Duitse Kiel. U slaapt in een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

Start met Kiel - Göteborg
laatste hotel van de Noordkaapreis

dag 2

Vanaf 07.30 uur kunt u aanschuiven aan bij het ontbijtbuffet. Circa 09.45 uur rijdt u aan land om te starten met uw eerste dagtocht.

De stad bent u al snel uit en uw eerste veerpontje over een kanaal is gratis. Er volgt een mooie rit over de eilanden Tjörn en Orust, die verbonden zijn met enorm hoge bruggen. Dan kruist u de E6 voor een rit over binnenwegen naar de Noorse grens. De onbemande grenspost valt nauwelijks op.

Halden is het eerste Noorse stadje waar u door rijdt. In Frederikstad bezoekt u kort het historische stadje met de houten huizen en Charles Dickens sfeer.

In Moss start iedere 30 minuten een 20 minuten overtocht over het Oslofjord. MC kost ca. € 10,00 en een auto tot 6 meter bijna € 25,00 (niet in de reissom inbegrepen)

Aan de overkant is het nog enkele kilometers tot uw Fjordhotel in Asgardstrand.

dag 3

De rit van Asgardstrand naar Geilo start met een leuke route door een glooiend landschap. Op uw rit langs het Eikerenmeer zit u al in een een heuvellandschap.

De weg door het weidse Eggedal klimt over vele kilometers de hoogte in. De eerste dennenbossen met rendiermos als tapijt verschijnen langs de weg. Het dal wordt nauwer en de rivier naast u vertoont de eerste stroomversnellingen. In het dorp Eggedal kunt u tanken, en een koffiepauze houden en u klaar te maken voor een reis door een berglandschap met kale bergtoppen.

Het Eggedal eindigt in het Hallingsdal. In Nesbyen kunt u zich nog voorzien van wat benzine of iets te eten, voor u afdraait voor een rit door een bosrijk landschap met bergen en wilde rivieren, maar zonder restaurants langs de weg.

Via weg 40 verlaat u de hoogvlakte en daalt u af naar Skioord Geilo. Het Ustedalen resort heeft een ruime parkeergarage voor uw motor.

 

 

oude boerderij
Eidfjord

dag 4

Van Geilo naar Lavik is een rit vol afwisseling. Eerst een rit over een hoogvlakte die 40 jaar geleden allen via een zandweg te doorkruisen was. De afdaling met spaghetti tunnels is heel bijzonder. In Aurland even pauzeren voor u de mooie Aurlandveien oprijdt. U krijgt in de beklimming steeds mooiere uitzichten op het fjord, maar vanaf uitzichtpunt Stegastein is het echt super. De hoogvlakte die volgt heeft mooie bergpanorama's en de afdaling langs de wilde rivier vol watervallen is mooi.

Met een veerpont over het Sognefjord, waar u de rest van de dag langs rijdt. Eerst naar het gezellige plaatsje Sogndal, vervolgens met het pontje van Hella naar Dragsvik en via de mooie weg 55 langs de oevers van het fjord. Het laatste deel rijdt u op de iets bredere en drukkere E39. Geen autoweg, maar gewoon een provinciale weg.

Uw eindpunt is het Lavik fjordhotel, gerund door een Nederlands echtpaar die er een echt paradijsje van hebben gemaakt.

dag 5

De dag start met de veerpont tegenover het hotel., gevolgd door een heerlijke rit langs het Masfjord. Een smalle route door een door toeristen onontgonnen gebied. Na een stukje E 39 volgt nog een spannende rit over smalle wegen en enkele matig verlichte tunneltjes.

De derde etappe is een fijne bergroute die in Voss eindigt. Hier kunt u in het centrum even iets nuttigen of winkelen. Daarna sluit u de dag af met een waterval, een natuurroute, een fotogenieke afdaling naar een fjord en een giga hangbrug. Uw fjordhotel kunt u al in de verte zien liggen, als er geen cruiseschip voor de deur ligt.

smalle wegen
Morgedal

Dag 6

Eerst terug langs het fjord en de rotonde in de berg. Dan door de appelboomgaarden langs het Sørfjord. Bij de Latefossen stopt u uiteraard om de vernevelende waterval te bekijken. De prachtige zomerroute verderop is voor motorrijders een stuk mooier dan de tunnel.

U volgt de zuidrand van de Hardangervidda naar Haukeli. Dan links om de enorme hoogvlakte nog eens goed te bekijken. Langs het enorme Totak meer naar Rauland en tot slot door de Noorse Rimboe naar de E134 waar uw hotel aan staat.

De rit is niet al te lang, zodat u tijd heeft om te zwemmen of te sporten in het hotel.

Dag 7

De rit van Morgedal naar Oslo is niet al te spannend. Eerst een flink stuk over de E134 en vervolgens weg van de hoofdweg over een mooie bosrijke binnenweg naar Kongsberg. De oude route naar Oslo volgt u tot Drammen. Dan de drukke autoweg op naar Oslo, want u moet op tijd in de haven zijn.

Het cruiseschip van de Colorline is een hele belevenis. Op de winkelpromenade vergeet je haast dat je op een schip bent. Geniet die middag van de tocht tussen de eilanden door in het Oslofjord. Ga daarna het schip verkennen tot het tijd is om aan te schuiven aan het Scandinavisch buffet.  Wellicht bezoekt u de gratis show en nuttigt u iets in een bar met live optredende muzikanten.

colorline
Lofthus

Dag 8

Aankomst in Kiel. Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord ontscheept u tegen 10.00 uur om de thuisreis te beginnen.