9 of 10 daagse autoreis Noorwegen 2024

start op alle afvaarten vanuit de Emden

9 daagse auto

Afwisselende autorondreis door Noorwegen.

Deze rondreis kan pas vanaf eind mei gemaakt worden omdat enkele routes anders nog door sneeuw gesloten kunnen zijn.

De reis start met de nachtboot vanuit het Duitse Kiel naar Göteborg in Zweden. Heerlijk dineren aan boord tijdens uw vertrek en uitgerust starten met een rit langs de Zweedse kust naar Lilleström in Noorwegen.  Veel natuur op de routes door de bergen, langs bergmeren en fjorden.  Deze reis is speciaal voor autorijders die vooral veel van de omgeving willen zien. U toert langs fjorden en door hooggebergte. Stopt bij watervallen, een gletsjer, staafkerken en rijdt over een immense hoogvlakte. De terugreis gaat rechtstreeks van Oslo naar kiel in Duitsland.

Verderop op deze pagina treft een gedetailleerd beschrijving van dag tot dag aan.

Reissom 2024

autorijder * halfpension € 2.095,=
passagier ** halfpension € 1.650,=
korting bestuurder bij vertrek voor 14/06 of na 31/08 € 200,=
korting passagier bij vertrek voor 14/06 of na 31/08 € 100,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 350,=
Extra overnachting in Molde (alleen met ontbijt) € 130,=
*   auto tot 2.10 m. hoog en 5.00 m. lang
** kinderen van 3 tot 12 jaar € 170,00 korting
** kinderen van 12 tot 18 jaar € 126,00 korting

In de reissom inbegrepen (9-daagse)

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 6 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 8 x ontbijt buffet
  • 7 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes of route op papier
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Binnenlandse ferry’s
  • tol op wegen, bruggen en tunnels
  • diner in Molde

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start  in de namiddag (boot van 17.45 uur) in het Duitse Kiel. U heeft u een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

buffet op de boot
De zuidkust

dag 2

Na een heerlijk ontbijtbuffet start het ontschepen in Göteborg om 09.15 uur.

De eerste van 315 km volgt eerst de Scherenkust van Zweden. Via hoge bruggen rijdt u over enkele eilanden en vervolgens via een binnenweg naar Halden in Noorwegen. Via afwisselende heuvellandschappen, met bos, landerijen en meren rijdt u naar Lillestrøm, ten oosten van Oslo.

dag 3

U rijdt vanuit Lillestrøm Egersund via weg 4 door de heuvels noordwaarts, Bij Gjøvik een stukje op de E6 langs het imposante Mjøsa meer en verderop via een stille route door de bergen naar Vinstra. Het laatste deel van de dag rijdt u in hetzelfde dal waar ook de E6 ligt, maar uw route verloopt via smallere wegen.

Eindpunt is het Thon Hotel in Otta.

Coen 1
8 daagse Noorwegen via de Eemshaven

dag 4

Van Otta naar Oppdal via de Dovre fjell. In dit berglandschap lunt u muskusossen zien. Van Oppdal naar de kust is een rustige ontspannen rit. Eindpunt Molde is een gezellige toeristische stad. Na het inchecken in het imposante Seilet Hotel kunt u te voet het centrum verkennen en daar iets eten. Het diner is deze dag niet inclusief.

dag 5

Met 175 km een vrij korte rit, zodat er volop tiojd is om de trolstigen, het Gubrandsjuvet en het Geirangerfjord te bewonderen. Slapen en eten doet u in het Hoyfjellshotel Grotli.

Gaularfjellet
individuele motorreis Noorwegen

Dag 6

Vanuit het hotel naar Lom is een een relaxte reis. Onderweg maakt u een stop bij de stroomversnelling in de rivier Otta. In Lom staat een mooie staafkerk en kunt u het openluchtmuseum bezoeken. Ook voor een koffiestop is Lom een uitgelezen plaats.

Daarna volgt een reis over het Sognefjell. Zeker in juni één van de mooiste routes in Noorwegen. De afdaling naar Skjolden is wellicht een beetje spannend, maar ook heel erg mooi. Daarna volgt u het fjord naar het gezellige Sogndal. Ongeveer 35 km verderop aan het fjord ligt uw comfortabele Leikanger Fjordhotel.

Dag 7

Over een hoofdweg komt u aan het eind van een tunnel bij de veerpont over het Sognefjord. Het stadje Lærdal heeft heel mooie oude houten huizen in het centrum en herbergt een zalmmuseum.

De beklimming van het Aurlandfjell is voor menig automobilist een uitdaging. Links ziet u af en toe wild bruisend water, maar parkeren is er lastig. Boven op de hoogvlakte kunt u genieten van enorme bergpanorama's en (in juni) sneeuw.

De afdaling biedt u een spectaculair uitzicht op het Aurlandfjord. Stegastein is als fotoplek met P zeer geschikt. Na Aurland zijn alleen de spaghettitunnels een uitdaging. De verdere reis naar Hol moet u alleen opletten dat u niet te hard rijdt over de brede weg over de hoogvlakte. Via skioord Geilo rijdt u de bergen weer in. Dan volgt een lange rit door de bossen van Tunhovd plus een rit door het Hallingdal naar uw Thon hotel bij het berenpark.

7-daagse Noorwegen rondreis via de Eemshaven
Nissedal

Dag 8

De laatste rit in Noorwegen is 117 km en verloopt over doorgaande wegen. U dient om 12.00 uur in Oslo bij de haven te zijn om in te checken.

In de middag lekker over de railing hangen en kijken hoe het schip tussen de eilanden laveert in het Oslofjord. Daarna genieten van al het moois dat de Colorline te bieden heeft. In de winkelstraat met barretjes en live muziek vergeet u dat u op een boot bent.

Na het Scandinavisch buffet en een wervelende show .

Dag 9

Na het ontbijt zit de reis erop. Rond 1030 uur staat u aan wal in Emden, klaar om de thuisreis te beginnen.