9 daagse bikerstour Noorwegen

start op alle afvaarten vanuit de Emden

motorspecial

Mooie compacte rondreis door zuidwest Noorwegen.

Deze rondreis kan vanaf eind mei tot half september gemaakt worden. De reis start met de nachtboot vanuit Emden rechtstreeks naar Kristiansand in Noorwegen.  Mooie stuurroutes door de bergen, smalle wegen langs bergmeren en fjorden.  Deze reis is speciaal voor motorrijders die alleen stoppen voor de koffie, een lunch en een drankje in de middag. De natuur ziet u en beleeft u vanaf de motor. U toert langs fjorden en door hooggebergte. Stopt bij watervallen, een gletsjer, staafkerken en rijdt aan de rand van het immense natuurpark Hardangervidda. De terugreis gaat rechtstreeks van Kristiansand in Noorwegen naar de Emden in Duitsland, nabij de Nederlandse grens.

Verderop op deze pagina treft een gedetailleerd beschrijving van dag tot dag aan.

Reissom 2024
 

(inclusief € 7,50 boekingskosten per persoon)

motorrijder halfpension € 1.795,=
autorijder *** halfpension €1.895,=
passagier ** halfpension € 1.695,=
toeslag 1-pers. kamer/hut € 345,=
* zijspan of aanhanger op aanvraag
** kinderen op aanvraag
*** auto tot 1.95 hoog en 4.70 lang

In de reissom inbegrepen

  • 2 x overnachting aan boord in een 2-persoons buitenhut
  • 6 x overnachting in hotel in 2-persoons kamer met douche/wc
  • 8 x ontbijt buffet
  • 7 x drie gangen diner of buffet
  • GPS routes
  • GGTO garantiefonds
  • alle boekingskosten

NIET in de reissom inbegrepen

  • Binnenlandse ferry’s
  • tol op wegen, bruggen en tunnels
  • diner in Sogndal

Reisschema van dag tot dag

dag 1

De reis start  in de namiddag in het Duitse Emden. U heeft u een tweepersoons buitenhut met douche/wc. In de avond geniet u van een Scandinavisch buffet inclusief bier, wijn, frisdrank en water. Ook kunt u gratis een dans en muziekshow in het theater bezoeken en/of een drankje nemen in één van de vele bars. Zo raakt u meteen in de vakantiesfeer.

 

buffet op de boot
8 daagse Eemshavenreis

dag 2

Om 09.00 uur ontschepen in Kristiansand. U heeft het ontbijbuffet dan al bezocht en genoten van uw ontbijt inclusief koffie, thee of een sapje.

De eerste dagtocht in Noorwegen volgt de gehele dag de zuidkust richting Stavanger. Smalle wegen door een groen heuvellandschap. Schilderachtige kustplaatsjes waar de karakteristieke rode kleur de talrijke bootshuizen sieren. Af en toe enorme vergezichten tussen de eilanden door en dan plots weer op een bosweg in de heuvels.

De rit eindigt in Egersund, waar u overnacht in een authentiek hotel in het centrum. De parkeerplaats heeft videobewaking.

dag 3

U rijdt vanuit Egersund meteen de Highlands van Noorwegen in. De smalle asfaltwegen met veeroosters, de schapen links en rechts maar ook op de weg, de heidevelden en grasgroene heuvels hebben een enorme gelijkenis met de Schotse heuvellandschappen.

Via de prachtige weg 45 door de bergen rijdt u het tweede deel van de route. Deze bergweg heet Suleskarsvegen vanaf Sinnens. Dit gedeelte wordt pas rond 20 mei sneeuwvrij gemaakt. Als voorjaarsrit kan deze reis dus niet geboekt worden.

Aan het eind van de weg is het nog maar een kattesprongetje naar uw hotel in Rysstad,

highland
8 daagse Noorwegen via de Eemshaven

dag 4

Noord door het steeds verrassende Setesdal naar Haukeli. Hier hebben de Sami (Lappen) hun Tipi opgeslagen en verkopen rendiervellen, geweien, koffiemokken en gedroogd vlees.

U volgt de zuidrand van de Hardangervidda. Even na Hara wacht de toeristische Roldalsvegen, een mooie bergroute zonder vrachtverkeer, want die raast verder door de tunnel.  Verderop stopt u uiteraard bij de Latefossen, een brede waterval direct naast de weg, die haar nevels over de weg verspreid.

Het laatste deel van deze dagrit volgt het Sorfjord en het Eidfjord. Aan het eind van het fjord staat uw hotel Voringfossen.

dag 5

Vanuit Eidfjord maakt u eerst een mooie rit langs het fjord. Daarna volgt de giga hangbrug over het Eidfjord en de mooie rit via het Ulvikfjord en de Espenlandroute.

Bij de Skjervsfossen stopt u om de waterval op de foto te zetten. Bij Voss via smalle weggetjes door de bergen naar de  Tvindefossen, wederom het fotograferen waard en dan over een bergpas naar het Sognefjord.

U neemt niet de veerpont richting Sognedal, maar naar Dragsvik.  Eerst langs het smalle fjord en dan over de Gaularsfjellet. Een heerlijke bergweg vol fijne bochten brengt u naar het uitzichtpunt boven op de pas. Na komt u bij het Sognefjord, die verderop overgestoken wordt met een veerpont. Via een 35 km lange rit langs dit fjord komt u in het levendige plaatsje Sogndal. U slaapt hiet in het Hofslund Hotel aan het fjord. Diner is nier niet inclusief.

Gaularfjellet
individuele motorreis Noorwegen

Dag 6

Vanuit Sogndal eerst een rustige aanloop langs het fjord richting Lom. Dan rechts over een private tolweg dwars door ruig gebergte. Achter u af en toe een uitzicht op Europa's grootste gletsjermassief. De afdaling naar Ardal is met veel krappe hairpins best spannend.  Dan een snel stuk langs het fjord gevolgd door de prachtige oversteek op de Aurlandfjell. Een beklimming langs een rivier vol watervallen, een tocht over een hoogvlakte vol vergezichten en als afsluiting de mooiste uitzichten over een fjord die u zich maar kunt voorstellen.

Vanaf Aurland klimt u via tunnels die als spaghetti door de berg kronkelen naar een uitgestrekte hoogvlakte. Bergen spiegelen zich in de meren en in de verte schittert het blauwe ijs van de gletsjers. De fijne weg nodigt uit om te hard te rijden, maar pas op! Dat kan meteen het einde van uw vakantie betekenen.

In skioord Geilo overnacht u in het Ustedalen resort.

Dag 7

Vanuit Geilo heerlijk sturen de hoogvlakte op, langs de talrijke skihotels en appartementen. Verderop bent u weer alleen met de natuur tijden de omweg langs het Tunhofdfjord, dat eigenlijk een bergmeer is. Na 95 km rijdt u het Imingfjel op, waar u prachtige uitzichten heeft over het stuwmeer en de bergen daarachter. Bij Rjukan neemt u de bergroute langs de Gaustatoppen. Een mooie route met een snelle afdaling. U sluit af met een deel van de E134 tot aan het Uniken Hotel Morgedal. Hier kunt u gratis gebruik maken van het grote indoor zwembad en de goed uitgeruste sportruimte. Een heerlijke manier om de laatste namiddag in Noorwegen te genieten.

 

motorreis zuid Noorwegen
Nissedal

Dag 8

De laatste rit in Noorwegen start met een mooie slingerende bosweg. Dan een heuse bergpas vol bochten, gevolgd door een rustige rit langs de oevers van het Nisser meer. U volgt weg 41 nog een hele tijd zuidwaarts. Via een kleine omweg over een smallere weg langs een meer bereikt u de snelweg in Kristiansand. Deze volgt u 4 km tot de haven in Kristiansand. De rit is slechts 210 km over vrij vlotte wegen. Dus tijd genoeg voor een stop onderweg.

Net als op de heenreis start rond 14.00 het inschepen. De boot vertrekt om 15.30 uur.

Dag 9

Na het ontbijt zit de reis erop. Rond 10 uur staat u aan wal in de Eemshaven, klaar om de thuisreis te beginnen.